112

Groot alarm op Luchthaven Schiphol vanwege noodsignaal

Foto: Inter Visual Studio

SCHIPHOL – Vanmiddag rond 12.00 uur is er op Schiphol is groot alarm geslagen wegens een noodsituatie met een vliegtuig. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland kreeg het toestel in de lucht technische problemen.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio)

Piloten gaven de noodmelding ‘mayday’ en vroegen of ze snel mochten landen bij Schiphol Airport. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de technische problemen was.

Het toestel van de Deense chartermaatschappij Sunclass Airlines was op weg van Stockholm naar Gran Canaria. Inmiddels is het veilig geland op de Zwanenburgbaan. Deze baan was op dat moment niet in gebruik, waardoor het geen probleem vormde voor ander vliegverkeer.

Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland zou er sprake zijn geweest van rookontwikkeling bij het toestel. “Het betreffende vliegtuig is onderzocht en verder gevaar is geweken”, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

Vorige week werd er op Schiphol ook al groot alarm geslagen toen een vrachtvliegtuig in nood was. Dat vliegtuig maakte toen een voorzorgslanding vanwege een storingsmelding.

Cookieinstellingen