Concert Viride Strijkkwartet in Kunstfort Vijfhuizen

Foto: Aangeleverd

VIJFHUIZEN – Op zaterdag 27 januari j.l. won Salomé Bonnema de grote Oskar Backprijs 2024. Samen met haar Viride kwartet speelt zij zaterdag 10 februari in de serie CruquiusConcerten.

“Het Viride Kwartet is een van de meest spannende en spraakmakende jonge kwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over de klank en het perfecte samenspel van het kwartet.” (Klassieke zaken)

Ook in het vorige seizoen CruquiusConcerten waren de reacties van het publiek overweldigend, reden om hen ook dit seizoen te vragen.

Op het programma staan

  • Franz Schubert: strijkkwartet no 10 in Es
  • Oscar van Hemel: strijkkwartet no 4
  • Henriëtte Bosmans: strijkkwartet
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: strijkkwartet no 3 in Es klein opus 30

Dit concert is een samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Voor talentvolle musici is een muziekinstrument dat uitdaagt en inspireert van groot belang. Deze instrumenten zijn vaak buitengewoon kostbaar. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds helpt musici voor wie de aankoop van zo’n instrument ver buiten bereik is en geeft ze een instrument in bruikleen waarmee ze kunnen groeien, uitblinken en zich kunnen onderscheiden. Op dit moment spelen rond de 400 musici op een instrument van het NMF.

Violiste Salomé speelt met een strijkstok uit 1870 van het NMF. Cellist Jurre speelt op een prachtige cello gebouwd door Thomas Meuwissen.

Iedereen is welkom deze instrumenten te bewonderen en er vooral naar te luisteren.

  • Zaterdagavond 10 februari Aanvang: 20:15 uur. (Zaal open: 19:30 uur.)
  •  Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-
  • CruquiusConcerten Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen
Cookieinstellingen