112

Brandweer in actie voor levensechte pop in water Zwanenburg

Foto: Inter Visual Studio

ZWANENBURG – Paniek in Zwanenburg gistermiddag, waar voorbijgangers een mogelijke drenkeling in het water spotten. Ze sloegen alarm bij de brandweer, die op onderzoek uitging en tot de verbijsterende conclusie kwam dat het niet een drenkeling, maar een pop was die in het water lag.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio / NH)

Volgens getuigen waren de melders onderweg naar de sportschool toen zij iets verdachts in het water spotten en de hulpdiensten belden.

De brandweer stuurde er direct twee wagens op af, waaronder een waterongevallenvoertuig. In afwachting van de hulpdiensten deden buurtbewoners een poging om vast te stellen of het al dan niet om een persoon ging, maar kregen geen zekerheid.

Opgevist
De brandweer kon dat wel, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland tegenover mediapartner NH. Met behulp van een lange stok, aangereikt door een buurtbewoner, werd het drijvende object naar de kant getrokken. Daar bleek al snel dat het niet om een drenkeling, maar om een pop ging.

Om te voorkomen dat er meer bezorgde meldingen bij de hulpdiensten binnenkomen, heeft de brandweer de pop uit het water gehaald.

Cookieinstellingen