Hoofddorpse tennisser Jesper De Jong voor het eerst naar hoofdtoernooi grand slam

Jesper de Jong
Jesper de Jong
Foto: Wikipedia / Hameltion

Tennisser Jesper de Jong heeft zich voor het eerst geplaatst voor het hoofdtoernooi van een grandslamtoernooi. Op de Australian Open was hij in de derde en laatste kwalificatieronde met 7-6 (3) 3-6 7-6 (7) te sterk voor de Argentijn Camilo Ugo Carabelli. De 23-jarige De Jong is de nummer 148 van de wereld.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

In de derde set wordt bij 6-6 een tiebreak tot de tien punten gespeeld. Daarin stond De Jong met 7-6 achter, waarna de Nederlander vier punten op een rij wist te winnen. Hij maakte het af met een sterke service. Na het bereiken van het hoofdschema ging de emotionele De Jong gestrekt op de baan liggen, waarna hij zijn coach Jeroen Bernard in de armen viel langs de baan.

Bij 5-4 in de derde set kreeg de Nederlander al een wedstrijdpunt, maar hij wist het in die game niet af te maken. Hij verloor niet veel later zijn servicegame, maar de Argentijn wist de wedstrijd bij 6-5 niet uit te serveren. Er volgde een spannende matchtiebreak en daarin werd De Jong beloond voor zijn aanvallende tennis.

De Jong had geen beschermde status in de voorronden, Ugo Carabelli was als 31e geplaatst.

https://twitter.com/KNLTB/status/1745687145598357994

De Jong neemt het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi op tegen de Argentijn Pedro Cachín. De 28-jarige Cachín is de nummer 72 van de wereld. Zelf had De Jong gehoopt Novak Djokovic te treffen. “Toen ik net de loting zag op de app baalde ik ervan dat ik niet tegenover Djokovic sta. Tegen hem spelen in de Rod Laver Arena, dat zijn echt dingen waarvan je droomt”, aldusi De Jong (23) telefonisch vanuit Melbourne. “Maar deze loting is een mooie kans en ik ben zeker niet kansloos.”

Cookieinstellingen