Team Floating Wind MyTec van Nova College Beverwijk-Haarlem ontvangt KNW MBO Inspiratieprijs

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – De MyTec studenten van de campus Beverwijk die afgelopen schooljaar hebben meegedaan aan de Floating Wind Challenge hebben de Koninklijk Nederlands Waternetwerk MBO Inspiratieprijs gewonnen. KNW voorzitter Monique Bekkenrutte komt de prijs dinsdag 12 december aan het Floating Wind MyTec team uitreiken op de Nova Campus Beverwijk.

KNW reikt jaarlijks Waternetwerk MBO prijzen uit. Over de inspiratieprijs oordeelde de jury: “De Inspiratietrofee gaat naar Team Floating Wind van het Nova College uit Beverwijk-Haarlem. Een groep studenten van leerjaar 3 volgt de MyTec opleiding die een combinatie is van verschillende technische opleidingen. Zij hebben samen met hun docent meegedaan aan de Floating Wind Challenge 2023. Hiervoor hebben ze hun vaardigheden toegepast om een constructie te ontwerpen en te bouwen voor een drijvende windturbine van 4 meter hoogte. Het is een mooie vorm van samenwerking geweest waarbij iedereen zijn eigen specifieke kennis en kunde heeft ingezet, wat uiteindelijk heeft geleid tot een succesvolle testdag. We vonden het als jury een mooi staaltje teamwork, geniaal!”

De prijsuitreiking 2023 was tijdens het KNW Najaarscongres ‘Water en bodem sturend’ in Zwolle, op vrijdag 24 november. De genomineerden presenteerden hun eindopdracht met een poster en een vlog. Na hun pitches maakte juryvoorzitter Gerda Brilleman (Waterbedrijf Groningen) de uitslag bekend. Lees meer over de uitreiking. Docent Erik Deuling is super trots en dat niet alleen, de voorbereidingen voor de Floating Wind Challenge van 2024 zijn al begonnen.

Cookieinstellingen