Top musici Shunske Sato en Shuann Chai in Kunstfort Vijfhuizen

Foto: Kunstfort Vijfhuizen - aangeleverd

VIJFHUIZEN – In het kader van de Cruquius Concerten spelen de topmusici Shunske Sato en Shuann Chai  op zondagmiddag 10 december Beethoven vioolsonates in  Kunstfort Vijfhuizen

Shuann staat bekend als Beethovenspecialiste en Shunske is concertmeester en artistiek leider bij de Nederlandse Bachvereniging. Deze middag spelen zij drie vioolsonates van Beethoven.

Shunske Sato begon op zijn tweede jaar viool te spelen. Zijn concertcarrière startte op twaalfjarige leeftijd in de Verenigde Staten, doordat hij de eerste prijs won bij het Young Concert Artists concours in 1997. Na een uitermate succesvol debuutrecital in New York in 2000, was hij in 2001 de jongste violist ooit die Beethovens vioolconcert uitvoerde bij het Beethoven Festival in Bonn. Sato is momenteel concertmeester bij zowel Concerto Köln als de Nederlandse Bachvereniging. Per 1 juni 2018 volgde hij Jos van Veldhoven op als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Shunske Sato, woonachtig in Nederland, is sinds 2013 docent aan het Amsterdamse Conservatorium waar hij historische viool doceert.

Shuann Chai is een actieve en boeiende artieste bekend om haar interpretaties op een breed scala aan historische piano’s en de moderne piano. Als soliste en kamermusicus trad ze alleen al in Nederland op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Orlando Festival in Limburg. Overal ter wereld geeft ze masterclasses en lecture recitels. In 2023 verscheen Shuanns debuut-cd met drie Beethovensonates op pianoforte die lovende kritieken oogstten in publicaties als BBC Music Magazine.

Shunske en Shuann werken momenteel aan een complete opname van Beethovens tien Sonates voor viool en piano.

  • CruquiusConcerten Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen
  • Zondagmiddag 10 december Aanvang: 14:00 uur.
  • Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-
  • Zaal open: 13:15 uur.
Cookieinstellingen