Vomar Pendelbuzz officieel geopend; gratis pendelbus tussen Vomar PAX en Vomar Muiderbos

Foto: Vomar

HOOFDDORP – Sinds maandag 6 november rijdt er dagelijks een gratis pendelbus tussen Vomar PAX en Vomar Muiderbos. Met deze Vomar Pendelbuzz biedt de winkelketen de bewoners van de wijk PAX de mogelijkheid om tijdens de verbouwing van het winkelcentrum hun dagelijkse boodschappen bij de dichtstbijzijnde Vomar te kunnen doen.

De officiële start van de pendeldienst werd verricht door Marja Ruigrok, wethouder van onder meer Economische Zaken en Verkeer & Vervoer van de gemeente Haarlemmermeer, Alexander Verbree (Rayonmanager Vomar) en Robert Biere (Supermarktmanager Vomar Muiderbos). Ook de vaste chauffeur van de pendelbus en medewerker van Vomar Muiderbos, Remco de Valk, was hierbij aanwezig.

Opstapplaats aan de Bernadottestraat
Klanten kunnen opstappen bij de halte aan de Bernadottestraat. De eerste bus vertrekt daar om 10.00 uur. Na het doen van de boodschappen worden klanten weer teruggebracht naar deze opstapplaats. Vervolgens zal ieder heel uur de bus vertrekken en de laatste bus vertrekt om 16.00 uur. De meest actuele informatie over de pendelbus is te vinden op de website vomar.nl/pendelbus.

Duurzame oplossing
De gratis pendelbus is niet alleen heel goed voor de portemonnee van de klanten van Vomar PAX, maar ook voor het milieu. De pendelbuzz rijdt namelijk 100% elektrisch. Het is een versierde VW ID Buzz die dankzij de flexibiliteit van merkdealer A-Point in Hoofddorp ingezet kan worden.

Alexander Verbree: “We realiseren ons dat onze vaste klanten hun winkel een lange periode moeten missen. Met deze gratis pendelbus willen we hen de mogelijkheid bieden om evengoed boodschappen bij ons te kunnen blijven doen.”

Wethouder Marja Ruigrok vult hierop aan: “Voor de bewoners van PAX is het belangrijk dat ze tijdens de verbouwing toegang blijven hebben tot een supermarkt. Daarom is het fijn dat Vomar met deze pendelbus-service een oplossing biedt voor iedereen die hier behoefte aan heeft. En dat de buzz 100% elektrisch is, is een extra mooie aanbieding.”

Bouwen aan de meest duurzame supermarkt van Hoofddorp
De komende maanden wordt Vomar PAX in recordtijd verbouwd. De nieuwe winkel wordt een moderne en ruime supermarkt met veel daglicht. Het wordt bovendien de meest duurzame supermarkt van Hoofddorp door de zonnepanelen, ‘groene’ gevels en doordat de winkel volledig gasloos is.

In het voorjaar van 2024 hoopt Vomar haar klanten weer te kunnen verwelkomen in de geheel vernieuwde winkel.

Cookieinstellingen