Nieuwe steigers in de Ringvaart in Lisserbroek

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

LISSERBROEK – In augustus plaatste de gemeente twee steigers in de Ringvaart bij Lisserbroek. Het zijn ‘passantensteigers’. Pleziervaartuigen kunnen hier voor maximaal drie dagen aanmeren. Bij de steigers ligt ook een smal tegelpad. Later komt er nog een informatiebord.

(bron: Gemeente Haarlemmermeer)

Steigers in Aalsmeerderbrug, Lisserbroek, Lijnden en Burgerveen
Eerder plaatste de gemeente twee steigers in Aalsmeerderbrug. Er komen ook nog steigers in Lijnden en Burgerveen. Wethouder Jurgen Nobel van Ruimtelijke ordening: “Met elke steiger wordt de Ringvaart aantrekkelijker voor waterrecreanten. Maar ook voor de omwonenden, die nog makkelijker gebruik kunnen maken van de prachtige Ringvaart.”

Visie Ringdijk en Ringvaart
De plaatsing van de steigers is onderdeel van het uitvoeringsprogramma van de visie Ringdijk en Ringvaart. Die heeft onder andere als doel de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker te maken voor recreatie, en om de verkeersveiligheid te verbeteren. De steigers bieden meer ruimte voor waterrecreatie. De gemeente plaatst ook meer bankjes. Daarnaast zijn verschillende jaagpaden en het Gemaalpark aangelegd.

Subsidie voor leefbaarheid
De steigers worden geplaatst met subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Deze stichting geeft subsidie aan projecten die de kwaliteit van de leefbaarheid verbeteren in de omgeving van luchthaven Schiphol. De steigers dragen bij aan het recreatieve programma en de sociale cohesie in de kernen langs de Ringvaart en passen daarom goed binnen de doelstelling van SLS. In totaal draagt SLS 285.000 euro bij aan dit project.

Meer informatie
Meer informatie over de visie  en de andere maatregelen langs de Ringdijk vindt u op de website van Ringdijk en Ringvaart.

Cookieinstellingen