Zelfplukboomgaarden van de Olmenhorst weer open

Foto: De Olmenhorst

LISSERBROEK – Ieder jaar worden In het oogstseizoen de boomgaarden van De Olmenhorst in Lisserbroek opengesteld voor het grote publiek, en dit weekend is het weer zover. Vanaf zaterdag 9 september tot en met 29 oktober is iedereen weer welkom om fruit te komen plukken.

Er kan weer volop worden geplukt op elke woensdagmiddag van 13:00 – 17:00 uur, zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur. Tijdens de herfstvakantie (14-29 oktober) is de Zelfpluk dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur. De entree is gratis. Voor parkeren betaal je in de weekenden € 3,- voor een hele dag.  Voor het geplukte fruit betaal je € 2,75 per kilo. Er zijn verschillende rassen appels en peren die je zelf kunt plukken. Wanneer de fruitsoorten plukrijp zijn verschilt van ras tot ras. Iedere week is op de website te vinden welke rassen er te plukken zijn. Het eerste weekend (9 en 10 september) kunnen Santana appels geplukt worden. Andere soorten volgen later.

Neem voor je zelf geplukte oogst je eigen tassen of kratten mee van huis. Mocht je deze toch zijn vergeten, dan is het ook mogelijk om ter plekke een katoenen en canvas Olmenhorst tas te kopen.

Dagje uit!
Voor kinderen is de Zelfpluk een heerlijk dagje buiten spelen en iets leren over de natuur. Appels en peren groeien ‘gewoon’ aan een boom en wat is er leuker dan naar school je eigen geplukte appel mee te nemen? Of neem direct een hap. De appels en peren zijn immers 100% biologisch.

Klik HIER voor alle informatie over de Zelfpluk.

Cookieinstellingen