Rit Historic Cars door Zandvoort centrum verdient een Grand Prix, een formule 10!

Tijdens tropische weersomstandigheden is het bijna nooit anders, en ook zaterdag 17 juni 2023 bleef het lange tijd gezellig druk in Zandvoort. Het centrum van het dorp werd ’s avonds gratis getrakteerd op een nostalgische stoet van historische race-bolides, die tot en met zondag 18 juni  ook op het circuit kunnen worden bewonderd, naast vele andere autosport-items.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting en bekijk ook het openingsfilmpje).

Ik heb het over een nostalgische stoet, en dat impliceert ook een gevoel van heimwee naar vroegere jaren. In mijn geval zijn dat de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, toen ik dikwijls op het circuit van Zandvoort te vinden was. Niet alleen om naar autoraces te kijken, maar ook om met vrienden rovertje of cowboy te spelen op het circuitterrein. Dat werd destijds gedoogd voor de jeugd, die de leegstaande houten koffiehuisjes op het circuit innamen als fort en daarbij niets sloopten. Een fles super zoete Exota-limonade en een paar boterhammen hagelslag mee. Rennen door het duingebied, mobieltjes bestonden niet…je was als kind zelf mobiel, de hele dag volop in beweging, dé formule 1 voor een gezond groeiproces.

De Historic Grand Prix-rit door het centrum

Eigenlijk spreken de foto’s en de filmpjes wat betreft de sfeer voor zich. Hieronder een aantal foto’s in willekeurige volgorde. Boven de laatste foto in dit artikel treft u een website-link naar het album met alle foto’s. Geniet ervan!
KLIK HIER voor het album met alle foto’s ZIE OOK het eerdere artikel over de Historic Grand Prix verderop, dat u kunt aanklikken en bezoeken….

Historic Grand Prix Zandvoort vrijdag 16 juni van start, geniet ook van de komende twee dagen!

Cookieinstellingen