Hockeyclub MHC De Reigers legt nieuwe coach Heren 1 vast

Voorzitter topsportcommissie MHC De Reigers Jeroen Thiers (l) en Mark Weber (r)
Voorzitter topsportcommissie MHC De Reigers Jeroen Thiers (l) en Mark Weber (r)
Foto: Aangeleverd

HOOFDDORP – De Hoofddorpse hockeyclub MHC De Reigers heeft voor volgend seizoen Mark Weber gecontracteerd als coach voor het eerste herenteam. Weber neemt het stokje na het lopende seizoen over van de huidige coach Wiegert de Regt die na ruim vier jaar kiest voor een nieuwe uitdaging. De Regt, die als jeugdspeler bij de Reigers begon en ook jarenlang in de hoofdmacht speelde, blijft wel als Technisch Manager verbonden aan de Hoofddorpse club.

Onder De Regt promoveerde De Reigers in 2019 naar de Overgangsklasse, het derde landelijke niveau. Al in het tweede seizoen na promotie mengde het team zich in de strijd om de topplaatsen en vorige week wist het team zich te plaatsen voor de play offs. In de best of three serie tegen Huizen boekte De Reigers gisteravond knappe 5-3 overwinning. De winnaar van het drieluik speelt om promotie tegen de nummer 10 van de promotieklasse (Cartouche).

Met Mark Weber (31) stelt De Reigers opnieuw een hoofdcoach aan met ReigersDNA. Ook Weber begon zijn hockeycarrière bij de Hoofddorpse club. Hij speelde daarna enkele jaren bij Hurley (topjeugd, heren 1 en 2), waarna hij zeven seizoenen uitkwam voor Qui Vive, spelend in de landelijke Promotieklasse. Mede dankzij Webers gevreesde strafcorners wist de Uithoornse clubs zelfs te promoveren naar de Hoofdklasse.

Na dat eenjarige Hoofdklasse avontuur keerde Weber terug bij de Reigers waar hij met zijn strafcorner en ervaring een belangrijke bijdrage leverde aan de sportieve ontwikkeling van het team. Vorig seizoen beëindigde Weber zijn actieve loopbaan bij Schaerweijde dat het seizoen afsloot met promotie naar de Hoofdklasse.

Ook toen hij bij Qui Vive en Schaerweijde speelde maakte Weber elke winter deel uit van de sterke zaalhockeyselectie van De Reigers die al jaren tot de top 15 van Nederland behoort.

Ook als coach heeft Weber z’n strepen al verdiend. Als jeugdcoach bij De Reigers heeft hij veel van de huidige selectiespelers onder zijn hoede gehad. Ook heeft hij topjeugdteams gecoached bij Qui Vive en Bloemendaal en was hij dit seizoen assistent-coach bij de heren van HBS, spelend in de promotieklasse.

Jeroen Thiers, voorzitter van de topsportcommissie van De Reigers is lovend over beide coaches. ‘Aan de hand van Wiegert de Regt is onze talentvolle herenselectie meer volwassen gaan hockeyen en in no time naar de top van de overgangsklasse geklommen. Echt een geweldige prestatie. Met de lonkende promotiekansen is het team nu toe aan een coach die ervaring heeft met dat volgende niveau. Die de lat weer hoger let en de spelers en het team weer verder kan ontwikkelen. Hoe mooi is het dan dat wij met Mark Weber opnieuw iemand van de club kunnen aanstellen.’

Cookieinstellingen