112

Brandalarm in DHL-vliegtuig blijkt ‘loos alarm’

Foto: Inter Visual Studio

SCHIPHOL – Het brandalarm dat donderdagavond afging in een vrachtvliegtuig van koeriersdienst DHL op Schiphol was loos. Dat heeft een woordvoerder van DHL laten weten aan mediapartner NH Nieuws.

Donderdagavond gingen de rookalarmbellen af in de cockpit van de 25 jaar oude Airbus A300, die net was opgestegen naar Leipzig. Op Schiphol rukten hulpdiensten meteen uit, nadat de piloten een noodoproep deden uit vrees voor brand aan boord.

Het brandalarm ging vrijwel meteen af nadat de Airbus A300 loskwam van de Aalsmeerbaan. De piloten deden vervolgens een noodoproep en werden teruggeleid naar Schiphol. Rond 22.00 uur, een half uur nadat het vliegtuig was opgestegen, landde DHL-vlucht 1491 veilig op de Polderbaan. Na een korte controle door de brandweer, is de Airbus getaxied naar het vrachtplatform van DHL op Schiphol.

Daar bleek al snel dat het brandalarm ten onrechte was afgegaan en dat een kapot onderdeel de boosdoener was van de noodsituatie. Volgens een woordvoerder van DHL is dezelfde nacht een reserveonderdeel ingevlogen vanuit thuisbasis Leipzig. De Airbus A300 is gisteren nog gerepareerd.

Cookieinstellingen