112

14-jarige jongen aangehouden wegens berovingen op Hoofddorpse kermis

Foto: Wim Meijer Fotografie

HOOFDDORP – Afgelopen week is een 14-jarige jongen aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere berovingen op het Kermisterrein in Hoofddorp. De berovingen vonden plaats op zaterdagavond 18 maart. Diezelfde avond werd ook al een 16-jarige verdachte aangehouden.

(bronnen: Politie / NH Nieuws)

In een tijdsbestek van een paar uur zijn op die zaterdag op de kermis in Hoofddorp drie minderjarigen bedreigd en beroofd. Hoewel kermissen bekend staan als een plek waar dit soort criminaliteit vaker voorkomt, vond de politie drie berovingen op één avond veel. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden.

De politie ontving zaterdagavond tussen 21.00 en 22.30 uur drie verschillende meldingen van straatroven op het kermisterrein aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. “Op kermissen vinden vaker berovingen plaats”, vertelt de woordvoerder van de politie, “maar drie meldingen op dezelfde avond is uitzonderlijk.”

De drie slachtoffers die zich hadden gemeld waren minderjarig en hadden allemaal hetzelfde verhaal: een groep jongeren bedreigde hen om hun persoonlijke eigendommen af te staan.

Diezelfde avond werd een 16-jarige verdachte aangehouden en naar het bureau meegenomen voor verhoor. De politie startte een onderzoek en heeft woensdagavond een 14-jarige jongen aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze straatroven.

Het onderzoek van de politie naar de drie straatroven loopt nog. Er hebben zich geen nieuwe slachtoffers gemeld, meldt de woordvoerder van de politie aan mediapartner NH Nieuws. Over de verdere identiteit of gestolen eigendommen doet de politie geen uitspraak.

Cookieinstellingen