Expositie Hout, klei en wol bij Galerie de Tuinkamer

Maurice de Meijer
Maurice de Meijer
Foto: Aangeleverd

HOOFDDORP – Drie kunstenaars, ieder werkend met een ander materiaal. Wat hen bindt is de  kennis en de passie voor het materiaal waarmee ze werken. Voor Maurice de Meijer is dat hout, voor Noortje Meijerink klei en voor Marion Zeilstra de wol van verschillende schapen en de zijde. Vanaf zaterdag 13 mei is hun werk te zien in Galerie de Tuinkamer.

Marion Zeilstra  is autodidact textielkunstenares, met voorliefde voor vilt, zijde en borduren. Haar inspiratie haalt zij uit musea, boeken, tijdschriften en datgene wat andere kunstenaars maken. Maar vooral uit de natuur. Zij loopt iedere dag wel een uur in het recreatiegebied het Twiske. Structuren op het natte zandstrand, een schelp, de nerven van een blad, inspireren haar. Zij werkt graag met kleuren en maakt graag 3D objecten. Zij volgde workshops en masterclasses, o. a.  bij: Phylène Lehmans,  Zijdar, Meervilt, Anneke Hoogervorst, Anne Cool, Nora van Klingeren, Henriette van Klinken, Claudio Varone en Anneke Copier.

Het vakmanschap van de draaischijf en de precisie van de sgraffito techniek karakteriseren het werk van Noortje Meijerink. Potten en vazen van Duits porselein met ingekerfde gracieuze vogels. Het is haar uitdaging om het sierlijke zweven en het rondhippen van de vogels over de grond te “vangen” in haar werk. De vogels zijn niet meer weg te denken in haar werk en sinds kort maken ze ook muziek. Zij was één van de eerste keramisten die experimenteerde met zilverklei en als zodanig heeft ze heel veel masterclasses in Amerika verzorgd. Met name in haar sieraden  combineert ze porselein met zilverklei. Ze exposeert haar werk vooral op keramiek markten door heel West Europa en zelfs ook een keer in China.
Vanuit zijn liefde voor de natuur koos Maurice de Meijer voor de studie Bos- en Natuurbeheer. Na zijn studie werkte hij bij een adviesbureau voor bosbeheer en parttime in de boomverzorging. Toen het advieswerk steeds drukker werd koos hij voor meer vrijheid en creatieve ruimte en ging hij op reis om zichzelf te ontdekken. In 2013 ontdekte hij in Engeland op het Woodfest evenement het carven en ontstond zijn eerste beeld. Uit de bosbouw wereld wist hij goed om te gaan met de kettingzaag en met zijn creatieve energie ontstond de passie van het carven. Het carven is voor hem meer dan alleen het kettingzagen. Pas wanneer hij met zijn gutsen in de diepte werkt gaat het fijne houtsnijwerk voor hem leven.

Alles bij elkaar zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De expositie “Hout, klei en wol” is te zien van 1 april tot en met 13 mei op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak. telefonisch 023-5623858 of via [email protected].

Galerie de Tuinkamer, Wilsonstraat 61, 2131 PM Hoofddorp, www.galeriedetuinkamer.nl.

Cookieinstellingen