Informatiemarkt Stadscentrum Hoofddorp

Foto: Wim Meijer Fotografie

HOOFDDORP – Het stadscentrum van Hoofddorp krijgt de komende jaren een nieuw gezicht. Haarlemmermeer werkt aan een visie die beschrijft hoe het stadscentrum er in 2040 uit kan zien en wat nodig is om dit te bereiken. De gemeente wil daarover graag met inwoners en ondernemers in gesprek. Daarom is er een informatiemarkt op zaterdag 11 maart bij C. Hoofddorp.

Visie
“Het centrum van Hoofddorp moet een groen, aantrekkelijk, divers en levendig gebied worden”, zegt verantwoordelijk wethouder Jurgen Nobel. “We willen een plek creëren waar het prettig is om te verblijven, te wonen en te werken. Een plek waar dorp en stad samenkomen.”

De openbare ruimte krijgt een andere, meer duurzame inrichting. Voetgangers en fietsers hebben straks meer ruimte en struiken, bomen en ander groen komen erbij. Het blijft straks mogelijk om met de auto naar het centrum van Hoofddorp te komen. Maar om ruimte te maken voor groen, terrassen en fietspaden, neemt het aantal parkeerplaatsen op straat wel af. Parkeren kan dan nog steeds in één van de garages of aan de randen van het centrum. Meer informatie leest u op de webpagina over de visie.

Projecten in het stadscentrum
Er gebeurt al veel in het stadscentrum. In de nieuwe wijk Hyde Park zijn dit jaar de eerste woningen klaar, er is een definitief ontwerp voor Stadspark Hoofddorp en verschillende andere plannen zijn al af. Op de informatiemarkt zijn medewerkers aanwezig van de diverse projecten.

De  informatiemarkt is op zaterdag 11 maart van 11.00 tot 15.00 uur bij C. Hoofddorp, Raadhuisplein 3-9. Binnenlopen kan op elk moment tussen 11.00 en 15.00 uur. Om 12.00 en 14.00 uur is er een presentatie over de visie.

Cookieinstellingen