Onervaren stagiairs vullen roostergaten personeelstekort Schiphol

Foto: Wim Meijer Fotografie

SCHIPHOL – Afhandelingsbedrijven op Schiphol zetten dagelijks tientallen onervaren stagiairs in om roostergaten bij de passagiers- en vliegtuigafhandeling te vullen.

(bron: NH Nieuws)

Meerdere bronnen en vakbond FNV zeggen tegen mediapartner NH Nieuws dat de stagiairs zonder begeleiding aan hun lot worden overgelaten. Ze moeten zelfstandig werkzaamheden uitvoeren die een risico kunnen vormen voor de vliegveiligheid, zoals het aansluiten van passagiersbruggen en het laden van koffers in het ruim van een vliegtuig. Werkgevers herkennen zich niet de in de kritiek.

Op Schiphol worden alle zeilen bijgezet om chaos in mei- en zomervakantie te voorkomen. De luchthaven wil voorkomen dat reizigers, net als vorig jaar, opnieuw uren in de rij staan of hun vlucht missen door het aanhoudend personeelstekort, voornamelijk bij de afhandelingsbedrijven.

Die bedrijven krijgen het niet voor elkaar om genoeg nieuwe medewerkers te werven voor het inchecken en boarden van passagiers, en het slepen en beladen van vliegtuigen. Volgens meerdere bronnen worden tegen afspraken in stagiairs ingeroosterd om zonder begeleiding risicovol werk te doen. Het zou voornamelijk gaan om Swissport, Aviapartner en Menzies.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen