112

Autokraker op de vlucht in Hoofddorp, politie lost waarschuwingsschoten

Foto: Politie

HOOFDDORP – De politie zoekt een autokraker die donderdag 12 januari rond 19.55 uur op de vlucht is geslagen nadat de politie hem staande hield. Hierbij is de verdachte op meerdere agenten ingereden en heeft een agent twee waarschuwingsschoten gelost. De politie doet onderzoek en zoekt naar getuigen en camerabeelden.

Tijdens een surveillance kwam de politie een auto op het spoor die in verband kon worden gebracht met meerdere autokraken in Hoofddorp. Op een parkeerplaats aan de IJweg trof de politie het verdachte voertuig aan. Deze ging er vandoor en vervolgens ontstond een achtervolging naar de Kruisweg in de richting van het centrum, Burgemeester Pabstlaan, Broekemeerstraat en Noordmeerstraat. Op de hoek van de Noordermeerstraat en de Broekermeerstraat wilden de agenten de bestuurder staande houden en het voertuig controleren. De bestuurder gaf echter geen gehoor aan het stopteken, startte het voertuig en reed met hoge snelheid weg. Hierbij werd een van de agenten meegesleurd en liep een andere agent letsel op. Toen het voertuig op de vlucht sloeg loste een van de agenten twee waarschuwingsschoten op het voertuig om deze tot stoppen te manen. Dit lukte niet en het voertuig ging er opnieuw vandoor. Even later reed de bestuurder op hoge snelheid opnieuw in op een politiewagen.

Enige tijd later werd heet voertuig leeg aangetroffen aan de Landleeuw. Een zoekslag met meerdere eenheden heeft niet geleid tot een aanhouding. Er zijn aan de IJweg twee opengebroken auto’s aangetroffen. De politie onderzoekt of dit verband heeft met de gevluchte verdachte.

De agenten maken het naar omstandigheden goed, maar zijn aangeslagen door wat er is gebeurd.

Getuigenoproep
De verdachte reed in een grijs voertuig met blauwe deuren. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Man
  • Lichte huidskleur
  • Tussen de 20 en 35 jaar oud
  • Krullend haar tot zijn schouders, haren achter de oren weggestopt

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Mocht u tussen 19.55 uur en 20.25 uur getuige zijn geweest van eerdergenoemde incident, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt rond dat tijdstip. Deel uw informatie via het tipformulier.

Cookieinstellingen