Ook in wintermaanden veilig naar je bestemming met AutoMobiel Haarlemmermeer

Foto: Aangeleverd

HAARLEMMERMEER – Speciaal voor thuiswonende ouderen zonder eigen vervoer én voor mensen met een beperking, biedt AutoMobiel Haarlemmermeer vervoer op maat aan. Ook in de koude wintermaanden brengen de vrijwilligers van AutoMobiel mensen veilig van A naar B. Eenvoudig, voordelig en zonder omweg.

Dankzij de samenwerking van diverse Meer-voor-Elkaar-partners, waaronder de gemeente, is binnen én buiten de Haarlemmermeer maatgericht reizen mogelijk. Eén telefoontje naar Servicepunt Thuiswonen (088 700 4100) is voldoende om door een vrijwilliger naar een opgegeven adres te worden gereden. Dat kan voor een kappersbezoek zijn, een medische afspraak of familiebezoek. Of om naar de dagbesteding te gaan of naar willekeurig elke andere bestemming.

Hoe werkt AutoMobiel precies?
Mensen die gebruik willen maken van de vervoersdienst melden zich voor € 15 per jaar aan bij Servicepunt Thuiswonen. Eenmaal lid, kunnen zij via het servicepunt het hele jaar door telefonisch aanvragen doen voor vervoer. Het belteam is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Ritten kunnen worden aangevraagd voor alle dagen van de week en worden gereden tussen 8.00 en 22.00 uur.

Meer mensen mee of een rollator? Geen probleem
Het belteam van AutoMobiel benadert één van de beschikbare chauffeurs die tegen een onkostenvergoeding van € 0,35 per km met de eigen auto de gebruiker van het ophaaladres naar de gevraagde bestemming rijdt. Er kunnen zelfs tot twee passagiers gratis meereizen en een rollator mee is doorgaans geen probleem. Als extra service kan de chauffeur op beide adressen meelopen en op de plaats van bestemming kan tot maximaal één uur worden gewacht voor een voordelige retourrit. Wordt die wachttijd langer, dan kan de gebruiker nog steeds worden teruggebracht, maar worden twee enkele ritten berekend, wat iets meer kost.

Koud en donker en tóch mobiel
AutoMobiel is dus een sociale vervoersdienst die de schakel is tussen enerzijds ouderen en mensen met een beperking die graag prettig van A naar B willen reizen en anderzijds chauffeurs die zich als vrijwilliger daarvoor hebben aangemeld. Hierdoor blijven de kosten beperkt tot een redelijke kilometervergoeding en blijven mensen mobiel, waardoor zij eenvoudig en betaalbaar kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijke verkeer. Ook – en misschien wel vooral – in deze koude, donkere wintermaanden.

Vragen of aanmelden?
Verder weten wat de mogelijkheden zijn? Of lijkt het je leuk als vrijwilliger te gaan rijden?

  • bel 088 700 41 00 van Servicepunt Thuiswonen
  • kijk voor verhalen op onze Facebook-pagina en volg ons.
Cookieinstellingen