Uniek Grote Pietenhuis in Alkmaar, ook voor Haarlemmermeer aanrader!

De Grote Kerk in Alkmaar werd voor Sinterklaas en zijn hulpen t/m 27 november gereserveerd voor een uniek kinderfestijn. Een Grote Pietenhuis is ook voor Haarlemmermeer met daarvoor geschikte Kerken in vele dorpskernen echt een aanrader!

Tekst foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

De Grote Kerk in Alkmaar werd voor Sint en zijn Pieten omgetoverd tot een waar kinderparadijs. De bisschop voelt zich natuurlijk sowieso thuis in een kerk, maar in Alkmaar wilde hij nauwelijks nog op pad om schoentjes te vullen. Zó genieten was het voor hem, de Roetveegpieten en alle kids in de prachtig versierde kerk. Wat zou het leuk zijn als dit (in de toekomst) ook op diverse locaties in Haarlemmermeer zou kunnen worden gerealiseerd!

De kinderen konden behendigheid-oefeningen doen, om hulppiet te worden en hun bietendiploma te behalen. Een HBO-opleiding (Huis Boven Op) waarbij bewaken van evenwicht, klauteren en klimmen, en glijden van zonnepanelen een must is. (Zie ook filmpje)‘Uit je dak gaan met schoorstenen vullen’De bedenkers van dit prachtige Pietenhuis verdienen een pluim van de Sint! Toegegeven, de entourage van de Grote Kerk helpt mee, maar voor de vele activiteiten bedacht voor de kinderen: ‘Chapeau!” Er moest o.a. een kluis worden gekraakt.Eenmaal binnen, een pak van ieders hart! Wat zeg ik…..vele pakjes voor vele harten….. Er kon ook worden gedanst! Koptelefoon op en gaan …….bekijk daarvoor openings-filmpje!  Natuurlijk is Sinterklaas ook aanwezig om kinderen te ontvangen…. Hieronder in willekeurige volgorde een verdere foto-impressie

 

 

 

Cookieinstellingen