Studenten Hogeschool van Amsterdam analyseren jongerenoverlast in Nieuw-Vennep

De groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam 
De groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam 
Foto: Gemeente Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER – Zo’n dertig studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam (HVA) hebben er een mooi studieproject aan, en de gemeente Haarlemmermeer krijgt een waardevol en bruikbaar onderzoek naar de ervaren jongerenoverlast in Nieuw-Vennep op een presenteerblaadje. Dat hebben gebiedsmanager Vincent Verheij en HVA-docent Dirk Jan Bolderheij, die in elkaars netwerk zitten, mooi geregeld.

Speciaal voor wethouder Marjolein Steffens-van de Water was er op het gemeentehuis een uitvoerige presentatie van de voorlopige conclusies van het onderzoek. Het is nog even wachten op de definitieve conclusies en natuurlijk de aanbevelingen.

Gevoelskwestie
Wethouder Steffens toont zich onder de indruk van de resultaten tot dusverre. Vooral omdat de ervaren jongerenoverlaat vanuit tal van verschillende invalshoeken is bekeken. De eerstejaars bestuurskundigen, zelf ook jongeren, komen op een enkele uitzondering na niet uit Nieuw-Vennep of Haarlemmermeer en hebben onder anderen ondernemers, bewoners, docenten, ambtenaren, politie en uiteraard ook jongeren bevraagd. Ze hebben, zeggen ze zelf, zo veel mogelijk objectiviteit in hun onderzoek ingebouwd.

Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is het goed om met enig voorbehoud kennis te nemen van het beeld dat tijdens de presentatie naar voren komt. Het beeld is dat er zeker overlast van jongeren wordt ervaren maar dat dat vaak meer een gevoelskwestie is dan een feitelijke aangelegenheid en dat er ook geen sprake is van overlast met een criminele inslag.

Klik HIER om verder te lezen over de presentatie van de studenten van de HvA.

Cookieinstellingen