Locoburgemeester El Idrissi feliciteert echtpaar Huurman met 60-jarig huwelijksjubileum

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

HOOFDDORP – Locoburgemeester Charif El Idrissi bracht vanmiddag een bezoek aan het echtpaar Herman en Anna Huurman om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum. Meneer Huurman, geboren op 25 januari 1938 in Bennebroek, en mevrouw Huurman-Lijten, geboren op 9 mei 1938 in Lisse, trouwden op 31 oktober 1962 toen ze 24 waren. Ze hebben elkaar ontmoet op een dansvloer in Hillegom toen mevrouw 17 was.

Na op meerdere plekken in Bennebroek te hebben gewoond, verhuisde het stel 21 jaar geleden naar een flat in Hoofddorp. Ze houden van allebei van levendigheid en Bennebroek werd ze te rustig. Vanuit hun flat genieten ze van het weidse uitzicht over de polder.

Meneer Huurman werkte 10 jaar bij Coca-Cola als vertegenwoordiger waarna hij tot aan zijn pensioen bij de Edet fabriek aan de slag ging als assistent verkoopleider. Het bedrijf werd later overgenomen door het Zweedse Svenska Cellulosa Aktiebolaget. Mevrouw werkte in diverse modezaken.

Het echtpaar heeft twee dochters, één zoon en acht kleinkinderen die inmiddels allemaal volwassen zijn. Hun kleinzoon is de bij Den Helder SUNS spelende basketballer Sam Huurman. Het echtpaar heeft met hun caravan veel door Europa gereisd en is nog in goede gezondheid. Reizen doen ze, inmiddels zonder caravan, nog steeds. Vorig jaar reden ze naar Zuid-Frankrijk.

Op de vraag van locoburgemeester  El Idrissi wat hun geheim voor zo’n lang huwelijk is zeiden ze: ‘Veel praten en veel lachen samen en zorgen dat je niet alleen neemt maar ook geeft.’

Cookieinstellingen