112

Bommelding op Easyjet-vlucht naar Schiphol, drie passagiers opgepakt

Foto: Wim Meijer Fotografie

SCHIPHOL / LONDON STANSTED – De politie van het Britse district Essex heeft gisteravond drie mannen gearresteerd voor een valse bommelding aan boord van een toestel van Easyjet. De Airbus A319 stond op het punt om van Londen Stansted naar Schiphol te vliegen, maar werd daarvoor in de plaats voor onderzoek naar een afgelegen plek op de luchthaven gestuurd. Het vliegveld werd tijdelijk gesloten.

Op de afgelegen parkeerplaats is een speciale eenheid van de politie aan boord gegaan om de drie verdachte passagiers aan te houden. Volgens de politie uit Essex, het district waar luchthaven Londen Stansted onder valt, werd er rond 20.40 uur (Nederlandse tijd) gebeld over een bom aan boord van een vliegtuig. Daarop werd besloten om het toestel met bestemming Schiphol op een geïsoleerde plek te onderzoeken.

In de Airbus A319 werden drie mannen opgepakt die ervan worden verdacht een valse bommelding te hebben gemaakt. De drie zitten nog vast. Volgens de Essex Police was er uiteindelijk geen sprake van een bom aan boord van het Easyjet-vliegtuig.

Vlucht geannuleerd
Luchthaven Londen Stansted was korte tijd gesloten. De vlucht naar Schiphol is geannuleerd. Schiphol is een grote thuisbasis van Easyjet. Op de luchthaven staan meerdere vliegtuigen van de prijsvechter gestationeerd, waaronder de Airbus waarin de bommelding werd gedaan.

Cookieinstellingen