Lisserbrug gaat op de schop

Foto: Wikipedia - Nikontino

HAARLEMMERMEER – De Lisserbrug gaat op de schop voor groot onderhoud. De werkzaamheden starten op 28 november en duren tot en met 17 maart. Op sommige momenten is het onvermijdelijk dat de brug wordt afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de hele periode van de werkzaamheden gebruik maken van een pontonbrug.

Werkzaamheden
Eerst verwijdert de aannemer beweegbare delen van de brug. Deze delen worden dan op een andere plek nagekeken, gerepareerd en opgeknapt. Daarna plaatst de aannemer de delen weer terug. Ook de damwanden worden vervangen aan de kant van Lisserbroek. Dat zijn de wanden tussen het water en de oever. Het houten deel bij de brug dat het vaarwater smaller maakt, het remmingwerk, wordt ook vervangen.

Wanneer?
De werkzaamheden duren van 28 november tot en met 17 maart 2023. Als de brug afgesloten is, kunnen de werktijden uitlopen tot 22.00 uur en zijn soms ook in het weekend. Tijdens de hele periode ligt er in de buurt van Kruisbaak een pontonbrug voor voetgangers en (brom)fietser.

Afgesloten voor autoverkeer
De brug is op twee momenten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Dat is wanneer de aannemer de beweegbare delen verwijdert en weer terugzet:

  • Van 9 januari tot en met 15 januari
  • Van 2 maart tot en met 15 maart

Tijdens de rest van de werkzaamheden kan het autoverkeer gewoon gebruikmaken van de brug.

Aangepast
Het is mogelijk dat de planning iets aangepast wordt. Dit hangt bijvoorbeeld af van het weer of andere onverwachte zaken. Als er veranderingen zijn in de planning, is dit te vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer

Informatiebijeenkomst
Voor omwonenden en andere gebruikers van de brug is er op 26 oktober een informatiebijeenkomst. Die begint om 19.00 uur in dorpshuis De Meerkoet, Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek. Tijdens deze bijeenkomst geeft de aannemer uitleg over de werkzaamheden. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen aan de aannemer en aan medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer.

Cookieinstellingen