Modelbouwweekend 8 en 9 oktober in Transportmuseum Nieuw-Vennep

Foto: Stichting Nederlands Transport Museum

NIEUW VENNEP – Het jaarlijkse modelbouwweekend in het Nederlands Transport Museum staat weer voor de deur! De modelbouw-organisaties die in het museum onder dak zijn, presenteren deze twee dagen samen met een aantal andere zelfbouw-hobbyisten hun creaties aan het publiek.

Zo zijn er prachtige diorama’s te zien met onder andere een diorama van Schiphol Centrum uit de jaren ’60 met de vliegtuigen en de gebouwen van toen. Op een mini-racebaan ‘a la circuit van Zandvoort’ strijden schaalmodel-raceauto’s met grote snelheid om de dagwinst, net zo enerverend om te zien als een echte Formule-1 wedstrijd met Max Verstappen.

Radiografisch bestuurde vrachtwagens rijden af en aan op een industrieterrein om hun goederen te laden en af te leveren op de plaats van bestemming. Daarnaast zijn er vele  modelspoorbanen met treinen en trams, zelfbouwboten, schaalmodelvliegtuigen en een stand met transportkunst te bewonderen. Op de stands geven de zelfbouw-hobbyisten uitleg en vertellen over hun passie.Zoekt u een leuk dagje uit dit weekend voor jong en oud, kom dan naar het transportmuseum om de vele modelbouw creaties te bewonderen. Daarnaast kunt u onze reguliere expositie bezoeken over 2000 jaar Nederlandse transportontwikkeling; van de eenvoudige Romeinse wagen tot aan de futuristische Superbus van Wubbo Ockels.

Het museum is beide dagen geopend van 10:00-17:00 uur. Entree volwassenen €10, kinderen 4 t/m 12 jaar €7 en tot 4 jaar gratis.

Algemene museum info
Het Nederlands Transport Museum is 6 dagen in de week geopend van 10:00 – 17:00 uur (maandags gesloten) en is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Meer informatie over het museum is te vinden op www.nederlandstransportmuseum.nl  en www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum.

Cookieinstellingen