Expositie “Een tweede leven” in Galerie de Tuinkamer

Foto: Harald Timmer

HOOFDDORP – Op vrijdag 9 september wordt om 16.00 uur  in Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp de expositie “Een tweede leven” geopend. In de expositie geven drie kunstenaars, ieder op hun manier, invulling aan het thema “Een tweede leven”.

Mika van Vonderen doet dat door het beschilderen van leren jassen, tassen en schoenen met speciale leerverf. Ron Groen geeft  afgedankte objecten en materialen een nieuw leven door ze te verwerken in zijn kunstwerken voor binnen en buiten. En Harald Timmer creëert met zijn ongebreidelde fantasie regelmatig nieuwe levens.

Mika van Vonderen is altijd aan het tekenen, vastleggen en registreren. Naast het autonome abstracte werk schildert Mika in opdracht portretten van mensen en dieren. Gedetailleerd bouwt ze de doeken op aan de hand van een foto. Vlakken, lijnen, penseelstreken. Geheel gefocust op de techniek. Uiteenlopende formaten van doeken. Diverse ondergronden zoals houten panelen en beton. Sinds enkele jaren ook op leer. Met speciale leerverf geeft ze lederen producten een nieuw leven en een eigen verhaal.  Ze geniet van het met de “superfijne” verf en het leer “dat leeft en ademt”. Recyclen is een belangrijk onderdeel van Ron Groen’s kunst. Daar waar mogelijk gebruikt hij materiaal dat al in een andere vorm een functie had. Veel werken zijn geïnspireerd op symbolen uit verschillende geloofsovertuigingen. Andere werken weerspiegelen meer Ron’s eigen kijk op de spiritualiteit. De  cirkel is een veel voorkomende vorm in zijn werk. Soms als kader, soms als object. Veel voorkomende stijlkenmerken in zijn werk zijn verder: Werveling – Spiraal – Piramide – Vormen uit de Natuur – Golfvorm – Wetenschap. Ron houdt van metaal. In veel van zijn werk is daarom metaal verwerkt.
Harald Timmer is schrijver en illustrator maar hij noemt zichzelf een verhalenverteller. Hij heeft inmiddels meer dan 24 kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Harald Timmer is vooral populair onder de jeugd vanwege zijn kinderboeken over Stekel (tot 5 jaar) en Het Wiebelmannetje (tot 8 jaar). Voor de jongste kinderen maakte hij een prachtig geïllustreerd voorlees/prentenboek over een draak met laagtevrees.  Onder het pseudoniem J.B. Timber is hij met de jeugd fantasy-reeks “schaduwland” in een andere wereld terechtgekomen. Een duistere wereld vol magie, epische gevechten, helden, monsters en verraad.

Samenwerking met Terre des Hommes
Galerie de Tuinkamer werkt in dit seizoen samen met Terre des Hommes. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar deze stichting, die slachtoffers van kinderarbeid, kindermisbruik en uitbuiting ondersteunt.

Over Galerie de Tuinkamer
Het is een galerie en beeldentuin waar je ook nu in een gezellige, ongedwongen sfeer van de kunst kunt genieten en door middel van korte filmpjes kan kennismaken met de kunstenaars. Vier keer per jaar is er een wisselende expositie.

De expositie “Een tweede leven” is te zien van 10 september tot en met 15 oktober op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak. telefonisch 023-5623858 of via [email protected].

Galerie de Tuinkamer, Wilsonstraat 61, 2131 PM Hoofddorp. Website: www.galeriedetuinkamer.nl.

Cookieinstellingen