Ringvaart Nieuwemeerdijk: Adres voor drummers om door een ‘Ringetje’ te halen

In juni 2022 staat de 63 km lange Ringvaart rond Haarlemmermeer en bijzondere wetenswaardigheden grenzend aan de Ringvaart in belangstelling bij de redactie van Nieuws.nl. Als ‘Ring’o Star van The Beatles dit leest koerst hij onmiddellijk met zijn Yellow Submarine richting de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp. Dit artikel is voor u bestemd én voor drummers in heel Nederland, dus….Dus drummers opgelet !!!!!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (Klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Want beste drummers -en iedereen die slagwerk een warm hart toedraagt-, aan de Ringvaart woont ‘drumchirurg’ Piet Klaassen, die al ruim een halve eeuw drummers uit heel Nederland en ver daarbuiten bijstaat en adviseert over alles wat met drummen te maken heeft. Piet: ‘Ik wil vooral mensen blij maken’ Piet verkoopt drumartikelen, maar ruilt ze ook in….

‘Drumchirurg’, omdat hij beschikt over een operatiekamer waar bijvoorbeeld gewrichten van tomtom-houders worden hersteld of vervangen, en waar drumpedalen worden behandeld ‘waarvan het hart niet meer zo goed klopt’. Piet manifesteert zich als drum-dermatoloog wanneer hij het belangrijkste drumorgaan, ‘het vel’ oftewel de huid van de trommel verzorgt of vervangt. Die ervaring deed hij vast op in San ‘Remo’ als ik het merk van sommige vellen mag geloven. Maar alle gekheid op een stokje: (over stokken weet Piet ook alles en hij heeft nogal wat soorten). Piet behandelt overigens alle merken! Hij discrimineert niet! Premier, Tama, DW, Asba, Slingerland, Pearl, Rogers, Yamaha, Ludwig, Royal, Trixon, Sonor, en wat ik in deze rij vergeet te noemen, het zijn allemaal zijn patiënten. Van veel van die merken heeft Piet ook (soms kwetsbare) onderdelen, of hij weet een manier om ze te repareren/herstellen. Hij heeft in die halve eeuw al zovele drummers geholpen en voorzien van een nieuw- of occasion drumstel. Of geholpen met vervanging van defecte onderdelen. Ook voorzien van percussie-instrumenten trouwens. Bekkens (cymbals zo u wilt) hij heeft er zo’n 1200 in voorraad, nieuw of gebruikt.

Drummers bekijk en beluister beslist het openingsfilmpje en kijk het helemaal uit, want daarin verklapt Piet o.a. een uniek huur-concept!  Jong of oud, wie ervan droomt om drummer te worden, maar eerst wil proberen of hij/zij die droom ook waar kan maken, Piet geeft u daarbij een geweldig advies! Huur dan eerst een paar maanden of een jaar een drumstel tegen lage kosten!. (tekst gaat verder onder de foto’s)Waar het gaat om kennis van drumstellen en alles wat daarmee samenhangt loopt Piet Klaassen (80) dus in geen zeven ‘Sloten’ tegelijk. Over de beroemde Amerikaanse drummer Rick Latham vertelt Piet in het openingsfilmpje een leuke anekdote! Rick Latham verzorgde ooit in de molen in Sloten, die u op bovenstaande foto ziet, een bijzondere drumclinic. Hieronder een deel van Piet’s drummagazijn Stokken, brushes, you name it !Ik schreef het al de kwaliteit- en het juiste gebruik van een vel bepaalt de klank van een set. Met een simpele geluidsdemping op het vel maakt Piet en ook U van een metalen snaredrum qua klank in een tel een houten exemplaar. De drumdokter  ….in zijn element Het favoriete merk drumstel dat Piet bespeelt is Mapex. Waarom? Dat moet u zelf maar eens aan hem komen vragen! Na de volgende foto staat een link naar zijn website…..Hieronder de link naar zijn website

Piet Klaassen Drumservice

 

Reacties

Cookieinstellingen