Bloesempark in Amsterdamse Bos bijna in volle bloei

Foto: Wim Meijer Fotografie

De overvloedige zon in combinatie met mooie lentetemperaturen hebben ervoor gezorgd dat de bloesem van de Japanse kersenbomen in het Amsterdamse Bos flink zijn ontwaakt uit hun winterslaap.

Op dit moment staan de 400 kersenbomen er al mooi bij, al is het zeker zo dat ze nog best een paar dagen zonneschijn kunnen gebruiken om echt hun optimale bloei te bereiken. Neemt niet weg dat ook het komend weekend het Bloesempark garant staat voor mooie lenteplaatjes.

De afgelopen 2 jaar kwam het Bloesempark regelmatig in het nieuws, toen vooral in verband met de coronamaatregelen. Omdat andere parken, waaronder de Keukenhof, allemaal gesloten waren, trok men massaal naar het Amsterdamse Bos om de bloesempracht van de in 2000  door de Japan Women’s Club geschonken kersenbomen te bekijken.

Het leidde ertoe dat de toegang strikt moest worden gereguleerd, er steeds kleine groepen voor een beperkte tijdsduur werden doorgelaten, met als gevolg dat er lange rijen met wachtenden ontstonden. Gelukkig is dat nu voorbij en kan men weer zonder beperkingen het Bloesempark betreden.

Ik zou zeggen: veel kijkplezier en geniet van de lente!

Cookieinstellingen