Schiphol krijgt nieuw geavanceerd vrachtgebouw

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op Schiphol is vandaag, maandag 14 maart, het heien begonnen voor een nieuw vrachtgebouw. Het zogenoemde dnata Cargo City wordt een van de grootste en meest geavanceerde logistieke gebouwen op een luchthaven ter wereld, meldt Schiphol.

De toekomstige gebruiker van het pand, dnata, is een van de grootste logistieke partners van Schiphol. Het bedrijf werkt wereldwijd voor meer dan driehonderd luchtvaartmaatschappijen, onder meer als vrachtafhandelaar, de verzorging van maaltijden en organisator van zakenreizen. De huidige locatie van dnata wordt gesloopt.

In 2024 moet het nieuwe pand, dat bestaat uit 61.000 vierkante meter bedrijfsruimte, klaar zijn. Het gebouw biedt 6700 vierkante meter aan kantoorruimte en krijgt een overslagcapaciteit van 850.000 ton vracht per jaar.

Het gebouw wordt duurzaam gemaakt. Zo bestaat straks onder meer de helft van het pand uit hergebruikte materialen en komen op het dak zonnepanelen. Ook is het pand volledig demontabel en wordt het aangesloten op een Warmte Koude Opslag (WKO) Installatie.

Cookieinstellingen