St. MEERgroen: Burendagen en diverse bedrijven op bezoek

Foto: St MEERgroen

Franke van der Laan vertelt als ‘klimaatburgemeester’ in zijn blogs wekelijks over allerlei interessante flora- en fauna-aspecten uit de Haarlemmermeer of uit de regio.

Het wil maar niet rustig worden en dat hebben we graag zo! Deze week was weer een topweek, als je houd van reuring.

We hadden maar liefst 3 bedrijven die langskwamen voor teambuilding, werken in de natuur, of andere duurzaamheid- en sociale werkzaamheden.

Voor de vijfde keer in 2 jaar kwam de opleidingsgroep van aankomende consultants van het bedrijf Cap Gemini langs en deze keer niet een halve, maar een hele dag met 28 jonge enthousiaste mensen. Die groep hebben we ingezet in de bloemenweides van de IJtochtzone. Daar lag en stond nog een ton of 5 hooi wat door de tractoren was gemist (van 50 ton!). We hebben daar met de bosmaaier nagemaaid en gehooid en dit bij de 500 kg balen gelegd. Dan kan het door zwaar materiaal opgehaald worden. De volgende groep heeft zich alweer gemeld voor oktober!

Op 22 oktober kwam een groep van het bedrijf Sony kennismaken en werken op Park 2020. Het was prachtig weer en er kon volop geoogst, gewied en zaden geschoond worden.

Dat gold ook voor een oriëntatie bezoek van vertegenwoordigers van Philips die wilden weten of ze ons in hun reguliere duurzaamheids- en vrijwilligersprogramma kunnen opnemen. Die dag viel samen met de eerste Burendag op vrijdag 23 september. Van Farmkitchen hadden we een rijdende keuken te leen (foto) en er was een keur aan producten om te oogsten zoals 180 kg appels en peren . Ook was er van alles te proven proeven, zowel verse komkommers (6 types), druiven maar ook pompoensoep en er was gelegenheid om appelmoes en appel taart te maken.

Op zaterdag 24 september doen we dat nog eens over op het Pabstlaan fruitpark en op zondag de 25e in Houtwijkerveld. Die dagen zijn tegelijkertijd werkdagen voor onze vaste vrijwilligers.

Voor de gemeente, die sinds 1 april onze buurman is op Park 2020, deden we het op maandag de 26e nog een keertje over.

Op zaterdag 24 september was er ook een open dag op tuincentrum Global Garden waar we een stand hebben en 2x een lezing verzorgden.

Franke van de Laan

Stichting MEERGroen

Meerbomen.nu

Klimaatburgemeester Haarlemmermeer

Cookieinstellingen