Klimaatburgemeester Haarlemmermeer: Het kan niet op: record na record

Foto: St MEERgroen

Wekelijkse blog Franke van der Laan: Met het voorjaar in aantocht breekt bij ons drukste tijd van het jaar aan: We zijn bezig de meerbomen-actie af te ronden en tegelijkertijd willen honderden mensen meedoen met NLDoet en willen we de groentetuinen, kassen en bloemenweides op orde hebben.

Deze week kwam daar nog bij dat de gemeente na 8 maanden klaar was met het papierwerk voor het Lincolnpark en nu verwacht dat we over 4 weken over zijn van Park 2020 naar het Lincoln park… Daarbij verwacht men dat we even met 12 verschillende partijen, dwars door de reguliere werkzaamheden heen, dát ook nog even regelen.

Maandag

Zoals altijd begon de week met bergen boompjes van het weekend en de dagen daarvoor om in te kuilen op park 2020. Dat lukte in de morgen en daarom hadden we tijd om in de middag verder te gaan met het verwerken van 15 m3 compost voor de kas in Rijsenhout. Tussen 5 en 6 uur kwam de hele Lincolnpark organisatie los.

Dinsdag

Dinsdag hadden we een actie om recreatieschap Spaarnwoude te laten zien hoe nuttig onze aanpak is. Na het verwijderen van de zaailingen de donderdag ervoor, werd de duinvallei op het Groene Carré gemaaid en oogstten we nog 500 boompjes. De middag werd afgesloten met een overleg met de communicatie-afdeling van de gemeente over de start van de inrichting van het Lincolnpark, dat wat ons betreft eerst bestaat uit het planten van 6.000 boompjes in de windsingel op 1 en 8 maart.

KLIK HIER, om meer te lezen over de windsingel

Woensdag

Op woensdag maakten we de compostklus in Rijsenhout af en legden we contact met een Lincoln-buurman, namelijk de boer die de rest van het 100 ha perceel beteelt, en we spraken af hoe we elkaar niet in de weg kunnen zitten. In de avond stemden we af met de andere buurman: De Meerkerk.

Donderdag

Op donderdag werd het overleg letterlijk oververhit: Gelukkig was Dura Vermeer bereid om samen even te gaan kijken en konden we afstemmen hoe we 27 en 28 februari en 1 maart de weg door ons park en de toegangspoort over de sloot konden maken en hoe we 25 m3 compost ook daar beschikbaar krijgen voor de plantgaten van de windsingel- en de fruitbomen en er kwam een oplossing voor de watervoorziening van de tuin. Alle gemodder van het gebruik van een droge sloot, of door een duiker onder de Bennebroekerweg naar het kanaal werd opgelost door Dura Vermeer, die wist hoe je een bron kan slaan.

Dura Vermeer had ook een oplossing voor het overbrengen van 300 m3 tuingrond van Park 2020 naar het Lincoln park…. daar is helemaal geen tijd voor in maart of april. Dat kan beter dus net zo goed of beter in november, dan heeft niemand stress en kunnen we nog een seizoen tuinieren op Park 2020 en daar weg, ruim een jaar voor er gebouwd gaat worden. Daarna moest er nog een oplossing gevonden worden met de Stadsarchitect waar de 200 toekomstige laanbomen voor het Lincolnpark ingepast konden worden, in de windsingel of de boomgaard en gelukkig was de conclusie dat die bomen pas later in het jaar komen.

Vrijdag en zaterdag 2 x RECORD

……hielden we een bomenactie in Noordwijk in het kader van een politiek bomenplan. Noordwijk is een duingemeente, waar in het voedselarme zand weinig anders groeit dan vlinderstruiken. Een vrijwilliger had geregeld dat we daar in 15 gemeenteplantsoenen alle bruikbare stekken mochten oogsten die we konden (foto). Die stekken in bosjes van 50 of 100 zijn mooi schoon en licht en zijn ideaal om met flyerende politieke partijen mee te geven in de verkiezingscampagnes. Op vrijdag oogstten we er met 12 mensen 8.900 en op zaterdag met 16 mensen 10.800. Dat was 2x een record. Die 20.000 stekken kwamen uit 3 van de 15 beschikbare plantsoenen (foto)

Franke van der Laan

Stichting MEERGroen

Meerbomen.nu

 

Cookieinstellingen