Nationale natuurwerkdagen 5 en 6 november 2021

Foto: MEERgroen

Op 5 en 6 november worden er weer door het hele land de nationale natuurwerkdagen gehouden. Het is het begin van het winterseizoen, dus tijd om van bloemenweides en groentetuinen aandacht aan bosgebieden over te schakelen. De natuurwerkdagen worden al tientallen jaren gehouden in het eerste weekend van november.

Ook stichting MEERGroen en de meerbomen.nu actie laten graag zien en ervaren hoe leuk en voldoening scheppend het is om buiten in de natuur te werken. Stichting MEERGroen werkt op vrijdag 5 november in het Sorghbosch tussen de Herenweg en de Burg. van Lennepweg vanuit Nieuw Overbos. En op zaterdag werken we zoals elke week in Landgoed Mariënheuvel. In beide landgoederen zijn we bezig een vaste vrijwilligersgroep te vormen.

Beide werkdagen staan in het teken om het landgoed ecologisch, recreatief en cultuurhistorisch op te knappen. 5 en 6 november zijn ook de start van het winterseizoen wat tot 1 april duurt.  In die periode verzamelen we overtallige zaailingen om onder de meerbomen.nu actie gratis beschikbaar te maken aan die iedereen die hagen,  klimaatbossen of voedselbossen wil aanplanten of zijn tuin wil vergroenen. Er zijn al  1.5 miljoen boompjes besteld. Dit jaar vooral door wel 300 mensen die een voedselbos willen beginnen of uitbreiden.

Meedoen kan door opgave op natuurwerkdag.nl. bij ‘zoek een klus’ en selecteer onder Heemstede het Sorghbosch  of  Mariënheuvel.  Wie niet op deze dagen kan, maar wel op andere tijden mee wil helpen kan 7 dagen per week terecht bij Stichting MEERGroen in de regio via [email protected] en in heel Nederland door zich op te geven als vrijwilliger op meerbomen.nu. Via meerbomen.nu worden elke week honderden oogst- en plantactiviteiten bekend gemaakt aan geïnteresseerden binnen 25 km van een activiteit.

Meer informatie:

Website: natuurwerkdag.nl, meerbomen.nu, stichtingmeergroen.nl

E-mail: [email protected]

Contactpersoon: Franke van der Laan 06-48226490

 

Cookieinstellingen