Meer Groen Haarlemmermeer betrokken bij NL Doet Mariënheuvel Heemstede

Zodra je landgoed Mariënheuvel in Heemstede betreedt weet je het al zeker. Hier maak ik kans om Adam en Eva te ontmoeten, want als dit niet het Paradijs is dan weet ik het niet meer. Geen kwaadaardige slang, maar uitsluitend het rustgevende geluid van vogels en een betoverende natuur.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Het is de zaterdag van NL Doet, waarbij het Oranje Fonds landelijk honderdduizenden mensen oproept om iets voor een ander te doen. De start was op vrijdag en beide dagen werkten de weergoden volop mee. Iets doen voor een ander….vrijwilligerswerk.

Stichting Meer Groen Haarlemmermeer betrokken bij NL Doet Heemstede

Ik wandelde via een recent aangelegd pad (hieronder) richting de prachtige vijver op Mariënheuvel waar een grote groep vrijwilligers, waaronder ook vertegenwoordigers van Rotaryclub Haarlem oost en Heemstede, deze zaterdag zouden verzamelen om iets te doen voor ons ecosysteem, voor de natuur. Wanneer je de natuur een handje helpt doe je eigenlijk iets voor iedereen, inclusief jezelf! Ik ontmoette op het landgoed Mariënheuvel van vandaag Franke van der Laan, die als ecoloog na 25 jaar in het internationale bedrijfsleven neerstreek in heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp Haarlemmermeer. Franke is een gepassioneerd beschermer van de natuur.  Een harde werker ook! Hij weet er zeer veel van en verwelkomde alle vrijwilligers met een uitgebreide introductie. In het filmpje hieronder kunt u kijken en luisteren naar die introductie, die ik grootdeels kon vastleggen. Beslist de moeite waard om het helemaal te bekijken en beluisteren. Immers, we snakken allemaal naar méér groen!

Na de introductie van Franke volgde de ‘rolverdeling’ voor de vrijwilligers. Je kan je op dit prachtige landgoed op vele manieren nuttig maken voor de natuur! Ik kan me zo voorstellen dat,  nu u kennis maakt met Franke, u veel meer wit weten en zelf ook wilt gaan helpen.

Veel meet vrijwilligers nodig!

Het is niet alleen helpen, maar vooral ook genieten, dat kan ik u verzekeren. Bovendien draagt u bij aan waar vele media ons bijna dagelijks op wijzen: bescherming van onze natuur, van flora en fauna, van de klimaatdoelstellingen en alles wat ik in dat verband vergeet te noemen. Franke van der Laan is directeur van de Stichting M-e-e-r GROEN. Wilt u meer informatie, ga dan naar http://www.stichtingmeergroen.nl De Lourdes- of Mariagrot op landgoed Mariënheuvel

 

 

Cookieinstellingen