Boeren Haarlemmermeer helpen met sneeuwbestrijding

Foto: NH Nieuws

HAARLEMMERMEER – Zo’n dertig boeren uit dorpen als Vijfhuizen, Hoofddorp en Weteringbrug zorgen ervoor dat de wegen in de gemeente begaanbaar blijven. “We hebben nu tenslotte toch niets te doen”, vertelt Patrick aan mediapartner NH Nieuws. In het dagelijks leven is hij boer, maar de afgelopen twee dagen ingehuurd als sneeuwschuiver.

(bron: NH Nieuws)

De boeren worden bijna ieder jaar ingehuurd door de gemeente Haarlemmermeer. Is het niet met sneeuwschuiven, moet er vaak wel gestrooid worden. Rob Blom coördineert de operatie en is de spil tussen de gemeente en de boeren als het gaat de sneeuwbestrijding. “Normaal gesproken heb ik een hoveniersbedrijf, maar jaren geleden hadden we hetzelfde probleem als de laatste dagen en gezegd: ‘Dat moeten we slimmer doen’. Toen hebben we een uitrol gemaakt van jongens die de wegen in de gemeente vrij willen maken van sneeuw.”

De groep maakt lange dagen. “We zijn gisteren om half vijf ’s ochtends begonnen en doorgewerkt tot half een ’s nachts. Vanmorgen weer om vijf uur begonnen en hoe laat het vanavond wordt weten we nog niet”, vertelt boer Patrick uit Weteringbrug.

Parkeerplaatsen en verzorgingstehuizen
Naast de wegen waarop de boeren ondersteunen bieden, worden ook parkeerplaatsen bij verzorgingstehuizen schoongemaakt: “Die mensen vinden het fantastisch dat ze veilig op hun werk aankomen en hun werk kunnen doen. Dat geeft altijd wel mooie reacties”, vertelt Daan Geluk. Normaal werkzaam bij het bedrijf van Rob Blom, maar nu ingezet op de weg.

Volgens Daan zegt het feit dat de boeren samenwerken en zich beschikbaar stellen voor de gemeente genoeg over het karakter van de boeren uit Haarlemmermeer: “Hup, handen uit de mouwen en gaan met z’n allen.”

Klik HIER voor de reportage met interviews van mediapartner NH Nieuws. 

Cookieinstellingen