Nooit meer buitenspel met G-voetbal bij Sv Overbos

Foto: Sv Overbos

G-voetbalteam Sv Overbos uit Hoofddorp dreigt onderbezet te raken en daardoor buiten de competitie geplaatst te worden, dus is de vereniging naarstig op zoek naar nieuwe leden.

Het G-voetbal is er voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. “Belangrijk is dat dit in een veilige en beschermde omgeving wordt aangeboden.” vertelt een bevlogen en bewogen Mariëlle van Deenen.

Mariëlle is onderwijsassistent op een speciaal basisonderwijs school en al enige jaren de coördinator, trainer/ coach van het G-voetbal bij Sv Overbos. “Wij bieden het G-voetbal aan op een begrensd gedeelte van het sportpark, zodat het vertrouwd op de deelnemers en begeleiders overkomt. Door de grote verschillen die er zijn in mensen met een beperking hebben wij gekozen voor een gedifferentieerde aanpak. Naast G-spelers die in teamverband competitie spelen is er voor mensen die dit niet aankunnen een aparte training, als een vorm van bewegingstherapie, op de zondagochtend. Spelvormen met een bal”.

G- voetbal is er zowel voor jongens als meisjes, mannen en vrouwen in de leeftijd van 8 t/m 15 en 16 t/m 65 jaar. De G-voetballers, die competitie spelen, spelen in een aparte competitie tegen G-teams van andere verenigingen. Vorig seizoen werd het team van Sv Overbos kampioen in zijn klasse. Door natuurlijk verloop in het team, verhuizingen etc, dreigt het team het komende seizoen onderbezet te raken en zou het uit de competitie gehaald kunnen worden.

“Een verlies voor de club, maar ook voor het zorgaanbod in de regio.” vult Ron Spek, voorzitter van Sv Overbos aan. “Wij willen als vereniging graag onze sociaal maatschappelijke rol blijven spelen.”

Mensen die belangstelling hebben voor het G-voetbal kunnen contact opnemen met Mariëlle van Deenen [email protected]

Reacties

0