Bewoners in angst om verkeersonveilig fietspad

Buurtbewoners van het Albertje Onosplantsoen maken zich zorgen over de verkeersveiligheid daar. Op het plantsoen staat een speeltuin langs een fietspad, maar op dat fietspad rijden elke dag veel scooters. Omdat het om een fietspad gaat is dit verboden.

“Er spelen veel kinderen in het speeltuintje”, vertelt bewoner Wim de Wild tegen NH Nieuws. “Voordat je het weet is er een ongeluk gebeurd”, vreest hij. “Ik vind het echt doodeng”, aldus Margaret Commissaris, moeder van enkele kinderen die daar spelen. “Ik zie het zo fout gaan bij m’n kinderen.”

Oplossing?

De bewoners hebben meerdere malen bij de gemeente en politie melding gemaakt van de sitiatie. “We hebben het idee, dat de gemeente het heel makkelijk naast zich neerlegt. We staan eigenlijk machteloos, want ze doen er niets aan. Het kost echt geen duizenden euro’s om dit op te lossen. Het enige wat wij willen is een fietssluis, daar kunnen namelijk geen auto’s en scooters doorheen.” De bewoners hopen dat er snel iets aan het probleem gedaan wordt, voordat er ongelukken gebeuren. (Bron: NHNieuws)

Reacties