Biologische moestuin Tudorpark verhuist naar PARK21

Foto: Moestuin Tudorpark

Binnenkort verhuist de biologische moestuin in Tudorpark naar de locatie achter het tuincentrum Ranzijn tuin & dier in PARK21.

Moestuin Vereniging Tudorparktuin is ontstaan als experiment, op initiatief van Ymere en Meergroen, om op bouwgrond tijdelijk een moestuin te faciliteren, zolang de grond nog niet nodig was voor woningbouw. Een aantal tuinders hebben het initiatief verder uitgewerkt. Na 2 jaar is het project omgezet in een zelfstandige vereniging.

Tuinieren in Park21

De moestuin moet nu, na ongeveer 6 jaar in Tudorpark, plaats maken voor de bouw van woningen. De gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Dura Vermeer (VOF Tudorpark) wilden dit initiatief echter niet verloren laten gaan voor Hoofddorp en hebben samen met de vereniging de krachten gebundeld om een verhuizing naar PARK21 mogelijk te maken. Met de verhuizing verandert de naam van de tuin naar Moestuin Vereniging PARK21. Het doel van moestuin is om sociaal, ecologisch, duurzaam en biologisch te tuinieren. Elk lid krijgt een tuin van 1,5 meter breed met een lengte van 16 meter. In totaal zijn er 62 tuinen, waarvan er nog enkele te huur zijn voor nieuwe leden.

Samen

De vereniging begeleidt alle leden bij het biologisch tuinieren en organiseert gezamenlijke tuindagen. Tijdens tuindagen, elke eerste zaterdag van de maand, wisselen leden informatie uit, kunnen er plantjes geruild worden en wordt er eventueel ook oogst uitgewisseld. Verder stelt de vereniging ook beperkt zaaigoed ter beschikking. Naast het tuinieren worden er ook festiviteiten georganiseerd zoals een jaarlijkse barbecue aan het eind van het seizoen.

De officiƫle opening staat gepland in de tweede helft september van dit jaar. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Cookieinstellingen