Concours Hippique Haarlemmermeer ’tot grote spijt’ afgelast om financiële redenen

Foto: Pixabay

Het paardenevenement Concours Hippique is ’tot zeer grote spijt’ van de organisatie opnieuw afgelast. “Ondanks al het enthousiasme onder de vele vrienden van het concours, heeft de nasleep van de coronapandemie en de sterk gestegen kosten ons parten gespeeld”, schrijven zij op de website.

(bron: NH Nieuws)

Het evenement stond gepland op 17, 18 en 19 juni, maar is nu voor het derde jaar op rij afgelast: “Het lukt ons niet om de organisatie financieel van de grond te krijgen.”

Sponsoren
Hetzelfde gebeurde ook in 2015 en 2016. Ondanks dat voormalig burgemeester en erevoorzitter Theo Weterings destijds zei er ‘alles aan te doen om het evenement door te laten gaan’, lukte het niet genoeg sponsoren binnen te halen.

Hulp van gemeente
Ook dit jaar probeerde gemeente met 30.000 euro het paardenevenement door te laten gaan. Ook wordt er altijd inschrijfgeld van deelnemers gevraagd en levert de horeca op het evenemententerrein ook wat op. Toch is het niet genoeg om het evenement door te laten gaan.

Het evenement begon 110 jaar geleden als een initiatief van verschillende rijverenigingen, een aantal boeren en betrokken inwoners. Inmiddels is het Concours Hippique uitgegroeid tot een festival waar jaarlijks duizenden mensen op af komen.

Cookieinstellingen