Vervanging riolering Halfweg kan niet langer wachten

Foto: Google - streetview

De gemeente Haarlemmermeer moet een begin maken met de voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van de riolering en de daarmee samenhangende herinrichting van de Oranje Nassaustraat in Halfweg. Uitstel is niet langer mogelijk.

Het liefst had de gemeente Haarlemmermeer “werk met werk” gemaakt door scholenbouw en de herinrichting van de Oranje Nassaustraat te combineren. Maar omdat het nog onduidelijk is hoe de scholen in Halfweg vernieuwd worden, pakt de gemeente de rioleringswerkzaamheden en de herinrichting van de Oranje Nassaustraat nu op. Wachten is niet langer verantwoord.

Dit is allemaal een gevolg van de uitspraak van de Raad van State dat de realisatie van het zogenoemde Integraal Kind Centrum (IKC) in het Margrietplantsoen geen doorgang kan vinden op de manier die de gemeente Haarlemmermeer voor ogen had. Ondertussen gaat de gemeente samen met de schoolbesturen na wat de mogelijkheden zijn want dat de schoolgebouwen in Halfweg aan vernieuwing toe zijn, staat vast.

Monitoren
Wethouder Marjolein Steffens-van de Water, die zowel verantwoordelijk is voor onderwijs als voor de fysieke leefomgeving, zegt: “De staat van de riolering in de Oranje Nassaustraat is slecht en vervanging is dringend noodzakelijk. Op dit moment monitoren we door middel van inspecties de staat van de riolering om het risico op calamiteiten zoveel mogelijk te beperken”.

Start voorbereiding vervanging riolering
Het traject van voorbereiding tot daadwerkelijke realisatie van de rioolvervanging neemt circa drie jaar in beslag. Zodra meer bekend is, betrekt de gemeente de bewoners van Halfweg bij de plannen. Die zijn op de hoogte van de opgave en de complexiteit daarvan. Dat geldt voor zowel de riolering/herinrichting van de Oranje Nassaustraat als de onderwijshuisvesting.

Cookieinstellingen