Nieuw servicecentrum gemeente in Halfweg

Het raadhuis als servocentrum voor hele nieuwe gemeente
Foto:

Het gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude blijft in gebruik en wordt servicecentrum voor de nieuwe gemeente.

Dit betekent dat mensen uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude, maar ook inwoners uit Zwanenburg en omgeving en de rest van Haarlemmermeer hier terecht kunnen voor alle burgerzakenproducten, zo meldt de gemeente Haarlemmermeer. In de toekomst wordt de dienstverlening uitgebreid.

Werkplek

Burgemeester en wethouders van Haarlemmerliede en Spaarnwoude blijven  nog een jaar aan het werk in het gebouw aan de Haarlemmerstraatweg. Ook vergaderen de gemeenteraad en verschillende commissies daar gedurende  heel 2018 gewoon nog. De medewerkers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gaan vanaf 1 januari 2018 wel aan de slag in Haarlemmermeer.

Persoonlijk

De dienstverlening aan burgers wordt aangeboden vanuit het idee ‘digitaal waar het kan, persoonlijk waar gewenst’. Persoonlijke dienstverlening kan bij mensen thuis of in dorpshuizen en voor iedereen is er een servicecentrum dichtbij: in het noorden, midden en zuiden van de nieuwe gemeente (in Halfweg, Hoofddorp en Nieuw-Vennep). Ook is er op Schiphol een balie voor reisdocumenten en andere burgerzakenproducten.

Digitaal

Veel zaken zijn digitaal te regelen, via de website. Ook is er een 3D-loket van de politie voor digitale aangifte. In veel dorpshuizen kunnen inwoners straks terecht voor gemeentelijke informatie. Hier realiseren wij zogenoemde ‘informatiepunten’ waar onder andere folders en brochures te vinden zijn en inwoners afspraken kunnen maken met gebiedsmanagers. De gemeente streeft er naar in Nieuw-Vennep en Halfweg de servicecentra te combineren met een politiepost.

Inloopbijeenkomst

Voor iedereen die in de toekomst gebruik wil gaan maken van het servicecentrum in Halfweg, is er eind september of begin oktober een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis in Halfweg over de dienstverlening op die locatie en een aantal andere zaken die te maken hebben met de samenvoeging. Datum en tijdstip volgen later. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Reacties