Schitterend 7e Holland Dahlia Event geopend bij Kasteel Keukenhof

Foto: Charles Duijff

Vrijdag 8 september 2023 vond de officiële opening plaats van de 7e editie van van het Holland Dahlia Event en de Keukenhof Dahlia Dagen. Natasja Sadi, gevierd bloemenkunstenaar die verse bloemen componeert, arrangeert en beeldhouwt, verrichtte de opening.

Foto’s en tekst Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube: 023TVonline)

Het event duurt tot en met zondag 10 september en is echt een bezoek aan het landgoed rond Kasteel Keukenhof waard! Lokatie: Keukenhof 1 in Lisse.

Joost de Weichs de Wenne, recent aangesteld als gedelegeerd bestuurder en inmiddels tijdelijk directeur van Keukenhof heette alle genodigden welkom. (HieronderJoost de Weichs de Wenne)Vervolgens sprak Burgemeester Lies Spruit van de gemeente Lisse de genodigden toeNatasja Sadi gaf eerst een demonstratie van de wijze waarop zij verse bloemen componeert, arrangeert en ‘beeldhouwt’, in dit geval dahlia’s. Zij vertelde vervolgens uitgebreid over haar passie en opende officieel de het Holland Dahlia Event (Hieronder Natasja)Bekijk hieronder het filmpje van John van der Wal

Bron: Website Holland Dahlia Event (link onderaan dit artikel)

Tijdens de Keukenhof Dahlia Dagen staan in de tuin van Kasteel Keukenhof 150 verschillende soorten dahlia’s in bloei en de prachtige praalwagen ‘Gravin van Holland’ waar Jacoba van Beieren tot haar recht zal komen. Ook zijn er diverse dahliasculpturen te vinden in het thema ‘Typical Dutch’, ontworpen en gemaakt door studenten van VONK (Alkmaar). Op verschillende locaties in de Bollenstreek zijn dahlia mozaïeken te bewonderen, mogelijk gemaakt door Stichting Dahlia Mozaïeken.In Nederland concentreert het voornaamste teelt- en handelsgebied voor de Dahlia zich tussen Leiden en Haarlem.

In het weekend van 8 tot en met 10 september 2023 kunt u vele dahliamozaïeken bewonderen in de Bollenstreek. Ton van Eijk is de motor achter deze organisatie. Vorig jaar was er een record aantal deelnemers en dit jaar wil de organisatie, Dahlia mozaïeken Bollenstreek, dit aantal graag vergroten naar 120 deelnemers zodat de hele Bollenstreek er een heel weekend gekleurd bijstaat! Met elkaar deze prachtige mozaïeken steken is al een feestje en al de bezoekers die langskomen (fietsend, wandelend) zijn een nog groter feestje! Uiteraard is het een mooie gelegenheid om de Bollenstreek én de eigen locatie verder op de kaart te zetten.De populariteit van de dahlia is ongekend. Dat merken betrokkenen aan alles. Knollenkwekers, bloemenkwekers en exporteurs hebben wederom de handen ineengeslagen voor een prachtig dahlia-event in 2023.

KLIK HIER voor het volledige fotoalbum van vrijdag 8 september

Alkmaar Vonk

De samenwerking met de brede onderwijsorganisatie Vonk in Alkmaar wordt verder uitgebouwd. Ongeveer 12 eindejaar studenten werken in groepjes aan dahliaobjecten bij kasteel Keukenhof. Het thema hiervoor is ‘Typical Dutch’. Voor de studenten van de richting ‘Bloem & Design’ een mooie kans om hun kunsten te tonen.Alle natuur rondom Kasteel Keukenhof is van betoverende schoonheid…..een bezoek en wandeling waard!
KLIK HIER voor de website van HOLLAND DAHLIA EVENT

—-

Cookieinstellingen