Franke van der Laan vanuit ItaIië

Foto: aangeleverd St MEERgroen

Franke van der Laan schrijft wekelijks blogs over flora en fauna in de Haarlemmermeer. Dit keer inspireert hij ons vanuit Italië.

Bloemenweides

Deze week ging het eindelijk wat regenen. Dat kwam onze bloemenweides zeer goed uit En in 1 week schoten de planten ( vooral klaprozen en korenbloemen ) omhoog. Ze staan nog net niet in bloei. Dat komt volgende week.

Ook deze week was er weer een bedrijf die een dagje kwam helpen Met die 15 mensen hebben we in 1 dag een ha bloemenweides van de Vrijheidsdreef in Heemstede kunnen opknappen. Daar komen dan 15 kruiwagens kleefkruid, distels, weegbree, mosterd en zuring uit. Voor dat bedrijf ( een bank) was het weer een eyeopener om te ontdekken hoeveel soorten er zijn, wat je allemaal in1 dag kunt doen en hoe lekker het is om buiten het kantoor bezig te zijn.

Weekje weg

Ik een weekje naar Italie, waar ik vele jaren gewoond heb. Aan die periode hebben we te danken dat we met een paar vrienden ene heuvel met een dorpje met ruïnes hebben gekocht. Mijn vrienden hebben sinds 1983 die ruïnes opgeknapt en ik heb min of meer het land ( 3ha) geadopteerd. Ik ben zo (niet) moe van al het werken op de 1000 ha in Nederland dat mijn vakantie bestaat uit het in 1 week de wijngaard en de olijfgaard uit de bramen hakken aldaar. Maar wees gerust: tussen door is er nog genoeg te genieten aan cultuur, naturschoon geologie en landschap.

Maar als je een week weg gaat, komt er in de week ervoor altijd veel extra werk op je af. Dus deze week zat vol met een projectaanvraag voor meer dan een ton, overleg met allemaal partner om mee te doen met onze projecten en last but not least, we zijn in de gros lijst van de duurzame top 100 gekomen. En daar moest weer van alles voor ingevuld worden. En een filmploeg maakt een documentaire van o.a. de voedseltuin op park 2020..en omdat het licht dan mooier is, moet dat om 5 uur in de ochtend….

Graag krijgen we reacties op onze blogs en suggesties voor onderwerpen.

Franke van de Laan

Stichting MEERGroen

Meerbomen.nu

Klimaatburgemeester Haarlemmermeer

Cookieinstellingen