112

Katalysatordief aangehouden in Nieuw-Vennep

Foto: Politie

Woensdag 26 mei heeft de politie in Nieuw-Vennep een 29-jarige man aangehouden op verdenking diefstal van katalysatoren.  Dit gebeurde na een melding van een getuige die op de Rheerzerveld twee mannen had gezien die zich verdacht gedroegen.

Ter plaatse gekomen startte de politie een zoektocht waarbij de agenten de verdachten op de Venneperweg zagen rijden. Na hen te hebben aangehouden werden in de achterbak van de auto maar liefst zes katalysatoren gevonden.

Weliswaar wist een van de verdachten te ontsnappen, maar deze was even vergeten dat de politie inmiddels zijn paspoort had ingenomen, waardoor zijn identiteit bekend is. De mannen hebben geen vaste woon- en verblijfplaats in Nederland en zijn afkomstig uit Litouwen.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze verdachten bij een eerdere diefstal van een katalysator aan de Rheezerveld en andere recente diefstallen in onder andere in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp.  Daarnaast wordt onderzocht of de verdachten deel uitmaken van een rondreizende criminele bende.

Reacties