PvdA Haarlemmermeer verbaast over mogelijk opheffen school na mislukte fusie

Foto: Google Streetview

De PvdA Haarlemmermeer is verbaasd over het mogelijke opheffen van de Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp na een mislukte schoolfusie met de Riteveldschool. De sociaal democraten binnen Haarlemmermeer willen van het college weten hoe de toekomst er uit gaat zien voor de school in Badhoevedorp.

Mogelijke opheffing

Het raadslid Rashana Hussain van de PvdA Haarlemmermeer houdt zich bezig met de plannen van een fusie die nu mogelijk zijn mislukt, omdat de Burgemeester Amersfoordtschool misschien wordt opgeheven. Volgens het raadslid is er veel aan vooraf gegaan, zoals een werkbezoek van de gemeenteraad aan de stichting en een uitleg van de stichting hoe de toekomst er dan uit zal komen te zien.

Verbazing

Groot is de verbazing als de sociaal democraten uit het Haarlems Dagblad van afgelopen week moeten vernemen dat Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp wordt opgeheven na een mislukte fusie. De verbazing zit volgens Hussain vooral in de opheffing van de school in Badhoevedorp, terwijl daar nooit sprake is van geweest in de gesprekken tussen de betrokken partijen en de gemeenteraad. Het raadslid stelt dat dit nog tot op de dag van vandaag nog steeds het geval is.

Wettelijke bepaling

Ook laat Hussain aan het college weten dat op grond van artikel 159 van de Wet op het primair onderwijs de stichting die openbare basisscholen in stand kan houden, besluiten tot opheffing van een school. Dit besluit tot opheffing dient de stichting dan aan de gemeenteraad te melden op 1 augustus van het schooljaar voorafgaand aan de beoogde datum van de sluiting. Volgens Hussain heeft de gemeenteraad daarna nog de mogelijkheid en als zij dat nodig vinden, om de school in stand te houden.

Belangrijk

De sociaal democraten vinden het belangrijk, dat alle partijen op de juiste wijze geïnformeerd, als het gaat om de toekomst van de Burgemeester Amersfoordtschool. ,,Inmiddels zijn wij vanmorgen per brief over deze situatie geïnformeerd”, zegt Hussain.

Reden

DePvdA Haarlemmermeer wil van het college weten wat de reden is geweest voor de medezeggenschapsraad van de Burgemeester Amersfoordtschool om in eerste instantie niet in te stemmen met de fusie. Daarnaast willen de sociaal democraten weten wat het resultaat is geweest van de verschillende scenario’s die de SOPOH heeft aangedragen.

Toelichting

Verder vragen de sociaal democraten of het mogelijk en wellicht ook wenselijk is voor de Burgmeester Amersfoordtschool om de school voort te laten bestaan op basis van de overige onderzochte scenario’s, omdat de Rietveldschool inmiddels te kennen heeft gegeven niet in te willen stemmen met een fusie per 1 augustus 2021. Als laatste verzoekt de PvdA Haarlemmermeer om op de hoogte te worden gehouden over het verloop van het proces tot de daadwerkelijke opheffing van de Burgemeester Amersfoordtschool gaat plaatsvinden.

Cookieinstellingen