VriendenLoterij benoemt voetbalclub RKSV Pancratius uit Badhoevedorp tot Club van de Week

Club van de Week uitreiking aan RKSV Pancratius
Club van de Week uitreiking aan RKSV Pancratius
Foto: VriendenLoterij Bastiaan Musscher

Voetbalclub RKSV Pancratius uit Badhoevedorp is door de VriendenLoterij tot Club van de Week benoemd en heeft daarvoor een bijdrage van 10.000 euro ontvangen voor onder meer de aanschaf van een nieuw panna-veld. Reden voor de club om een feestje te vieren Het huidige panna-veldje is volgens de voetbal club en met het bedrag uit de loterij is dat een prima manier om het veld te vervangen, zodat de leden hier weer veilig op kunnen voetballen.

(bewerkt persbericht VriendenLoterij)

Super blij

Voorzitter Harry den Arend en jeugd- en vice-voorzitter Werner Leermakers die jeugd- en vice-voorzitter van RKSV Pancratius zijn uitgelaten. ,,Pancratius is super blij met deze titel van de VriendenLoterij. Het terrein van de club veroudert en we wachten op groen licht om de club te kunnen verhuizen naar een nieuwe plek. Tot die tijd willen we zorgen voor een maximale voetbalbeleving voor onze leden. Daar hebben we een bruikbaar en fatsoenlijk panna-veld voor nodig. Dankzij deze bijdrage kunnen onze leden direct profiteren van dit mooie initiatief”, zeggen beiden.

Club van de Week’

Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Eenmalige bijdrage

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

De foto is van VriendenLoterij, Bastiaan Musscher.

Cookieinstellingen