Vleermuizenexcursie in Badhoevedorp

 

Maandagavond 2 oktober gaat expert Carola van den Tempel met belangstellenden op zoek naar vleermuizen die zich schuilhouden in het Wandelbos.

Met behulp van een vleermuizendetector hoopt ze de vleermuizen te horen en natuurlijk ook te zien. Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden welkom in het dorpshuis aan de Snelliuslaan voor koffie of thee en een toelichting. De wandeling start om 20:00 uur.

Vooraf aanmelden

Aanmelden kan via [email protected], onder vermelding van “vleermuizen”. Vleermuizen houden niet van regen of harde wind. Mocht het 2 oktober slecht weer zijn, dan wordt de excursie verplaatst. U ontvangt dan de eventuele nieuwe datum per e-mail.

Vleermuizenonderzoek

Carola van den Tempel is werkzaam als ecoloog bij landschap Noord Holland. Haar specialisatie is zoogdieren en dan vooral vleermuizen. Zij is voorzitter van de Vleermuiswerkgroep Noord Holland en al zo’n 10 jaar met vleermuisonderzoek bezig, waarvan de laatste 5 jaar in Noord Holland. Carola is betrokken bij activiteiten als vleermuizen tellen in winterslaap, kerkzolderonderzoek, kastenonderzoek en uiteraard verspreidingsonderzoek. Ze is ook bezig met het verbeteren en nieuw aanleggen van verblijfplaatsen, vliegroutes en voedselgebieden voor vleermuizen.

Reacties