Opening mozaïekroute op de Nieuwemeerdijk

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

NIEUWEMEER/BADHOEVEDORP – Op de Nieuwemeerdijk in Nieuwe Meer komt tussen de Pelikaan (restaurant in Nieuwe Meer) en Avia (tankstation in Badhoevedorp) een kleurrijke kinder-wandel-route. De route bestaat uit mozaïektegels, gemaakt door kinderen die wonen tussen de Pelikaan en Avia.

Het idee komt van bewoonster Martine Bieshaar. De gemeente wilde namelijk meer groen en recreatie in Nieuwe Meer en deed een oproep aan bewoners voor ideeën. Op woensdag 13 september wordt de route geopend.

De mozaïektegels zijn bijna klaar
De afgelopen weken werden er in buurthuis Rehoboth workshops gehouden. Hier konden kinderen uit de buurt zich voor aanmelden. Tijdens de workshop maakte ieder kind, wonend tussen de Pelikaan en de Avia benzinepomp, zijn of haar eigen mozaïektegel. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het voegen en afwerken van de tegels. Als ze helemaal klaar zijn, wordt de route gelegd. De route wordt ongeveer 2,9 kilometer lang.

De opening van de route
Op woensdag 13 september om 14:00 uur opent wethouder Mariëtte Sedee de mozaïekroute. De opening vindt plaats in Rehoboth. Tijdens de opening ontvangen de kinderen die een tegel hebben gemaakt een schatkaart. Aan de hand van de schatkaart kunnen zij de route lopen en de tegels bekijken.

Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met projectmanager Martin Sulman van gemeente Haarlemmermeer via telefoonnummer 0900-1852. Een e-mail sturen kan ook naar [email protected]. Zet in het onderwerp ‘Mozaïekroute Nieuwemeerdijk’

Cookieinstellingen