Ratten zijn plaag voor inwoners in Abbenes

Foto: Pixabay

Inwoners uit het dorp Abbenes hebben te maken met een toename van ratten en vormen een ware plaag voor de bewoners van de Maria Margaretalaan. De bewoners uit de straat hebben al twee jaar hebben te maken met een rattenplaag die nauwelijks is te bestrijden.

(bron: HC Nieuws)

Overal

Volgens de bewoners zitten de dieren overal. De ratten zijn aangetroffen tussen plafonds, in kruipruimtes en in de tuinen knaagt het ongedierte aan alles aan wat ze maar kunnen vinden. Al meerdere malen zijn instanties als De Meerlanden, gemeente en Ymere ingeschakeld maar die wijzen naar elkaar voor een oplossing.

Kwestie

De kwestie is door één van de bewoners al aangeroerd tijdens de dorpsraadvergadering van afgelopen week. Daar is het probleem onder meer neergelegd bij de gebiedsbeheerder van de gemeente. Tijdens de vergadering heeft de gebiedsbeheerder toegezegd om het probleem voor te leggen bij de gemeente.

Sinds 2018

,,Wij zijn hier in de straat al sinds 2018 mee bezig. Met klapvallen, inloopvallen en gif hebben we vorige winter tegen de dertig ratten gevangen en nu vangen we ze nog steeds. Rattengif buiten strooien willen we niet, vanwege vogels en huisdieren. Maar het probleem moet worden opgelost”, zegt de bewoner die het probleem aan de orde heeft gebracht. Nu het probleem op tafel ligt, is er de hoop dat een instantie er nu mee aan de slag gaat, omdat de bewoners aan de Maria Margaretalaan er moedeloos van worden.

Onderzoek

Afvalbedrijf De Meerlanden maakt duidelijk, dat ze niet alleen bij de klager een bestrijding uitvoeren, maar ook een onderzoek instellen in de omgeving. De bewonners hebben nu daar de hoop op gevestigd. Volgens de bewoners zal de gemeente toch iets moeten ondernemen om deze rattenplaag aan te pakken. ,,Als er niks gebeurt, gaan we contact opnemen met de GGD. Ratten zijn dragers van ziektekiemen. Dit hier is een heel ongezonde toestand, zeker voor de kinderen”, laten de bewoners weten.

Gemeente

Ook de gemeente heeft een informatiepagina waarbij deze meldt dat bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van ongedierte zoals muizen, vlooien en zilvervisjes. De gemeente bestrijdt ratten en kakkerlakken.

Foto: Gerhard Gellinger Pixabay

Reacties