Cursus kanovaren voor jeugd in Haarlemmermeer in juni van start

Foto: Kano Vereniging Waterwolf

Kano Vereniging Waterwolf start begin juni op vrijdagavond met een cursus kanovaren voor jongeren. In vier lessen worden de basistechnieken van het toervaren en van de kanopolo sport geleerd.

Op vrijdag  4 juni gaan de lessen van start, waarbij de kinderen door verschillende spelvormen steeds meer kanotechnieken leren. Het materiaal voor de cursus is allemaal aanwezig bij de vereniging. Deelnemers hoeven alleen te zorgen voor makkelijk zittende kleding (die nat mag worden) en een setje droge kleding.

Verder wordt er op verschillende avonden kanopolo getraind en kanotochten gevaren door de leden, maar de vrijdagavond is volledig gereserveerd voor de jeugd. De jeugdgroep heeft 25 jongeren die wekelijks met veel plezier genieten van de kanosport. Het plezier in het sporten is bij de kanovereniging het belangrijkste. Dat dit ambitie niet in de weg zit blijkt wel uit het feit dat de jeugd de laatste Nederlandse Kampioenschappen kanopolo gewonnen hebben.

(foto: Kano Vereniging Waterwolf )

Kanovereniging Waterwolf heeft ongeveer 85 leden en is gehuisvest aan de Kruisweg 1625 in Cruquius. Vanaf het clubhuis wordt er door de leden gevaren in de sloten van de Haarlemmermeer en er wordt uitgeweken naar de Ringvaart, de Molenplas of ander vaarwater in de omgeving. Op het water naast de Kruisweg is het trainingsveld voor de kanopolo spelers. Kanopolo is een zeer dynamische sport, een kruising tussen basketbal en rugby op het water.

Jeugdlessen info
De lessen zijn vanaf 19.00 tot 21.00 uur en de cursus kost €35,00 inclusief al het materiaal dat nodig is voor een veilige kanotocht. De cursus wordt door instructeurs gegeven vanaf de loods aan de Kruisweg 1625 (naast het Pannenkoekenpaviljoen) in Cruquius. Aanmelden kan via de website van de vereniging. Informatie over de jeugdcursus en het kanovaren is te vinden op www.kvwaterwolf.nl  Voor vragen over de cursus kan gemaild worden naar [email protected]

Cookieinstellingen