Hyde Park: klaar voor de start!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als alles volgens planning verloopt dan wordt dit voorjaar begonnen met de bouw van de eerste woningen van het ambitieuze bouwproject Hyde Park.

Voor een ieder die bekend is met Hoofddorp is het verhaal inmiddels wel bekend: op het terrein van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West wordt de nieuwe woonwijk Hyde Park gebouwd:  een project met ongeveer 3.800 woningen, met straten en pleinen, met voorzieningen en horeca, met koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen en met een aangename en veilige route naar en van zowel het station als het centrum van Hoofddorp.

Om dit te kunnen realiseren werden eerste 15 kantoorgebouwen aangekocht in het verouderde, niet-duurzame en zelfs wat desolate kantorenpark, dit alles om te slopen ten behoeve van nieuwbouw. En slopen is precies wat er de afgelopen periode is gebeurd. Inmiddels zijn er daardoor een aantal ‘gapende gaten’ ontstaan die geduldig liggen te wachten totdat de eerste bouwvakkers ter plaatse verschijnen om te starten met de bouw van de eerste woningen.

De slopershamers hebben hun best gedaan,. Het woord is nu aan de bouwers.

Waar het eerste wordt gebouwd is middenin het gebied van Beukenhorst-West, op de kruising van de Plantenweg en Saturnusstraat.

Veel advies in Hyde park House
Tijdens de bouwperiode, die vermoedelijk tot 2025 zal duren, vormt Hyde Park House aan de Planetenweg 5 een belangrijke plek voor wie een woning wilt kopen, maar ook voor wie om een andere reden interesse heeft in de ontwikkelingen. Er staat een grote maquette van het gebied. Er zijn verkoopadviseurs die bezoekers rondleiden langs de modelwoningen en diverse showrooms waar bezoekers zich kunnen laten adviseren door interieurarchitecten. Ook is er een hypotheekadviseur aanwezig om de financieringsmogelijkheden te bespreken. Kijk voor meer informatie op de  website van Hyde Park.

Hyde Park House aan de Planetenweg 5

Afgelopen week maakte Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer een rondje over Beukenhorst-West en overzag in alle rust het terrein dat binnenkort zal bruisen van bouwactiviteiten. Hieronder zijn foto-impressie:

Cookieinstellingen