112

Politie doorzoekt acht panden en neemt dure bolides in beslag

Foto: Politie

Haarlemmermeer – Op vrijdag 5 maart heeft de politie zeven panden en een woning onderzocht in het kader van de onderzoek naar witwassen en andere vormen van criminaliteit. Hierbij werden meerdere zeer luxe personenauto’s, vele gegevensdragers en overige goederen in beslag genomen.

Doorzoeking op 8 locaties
Het merendeel van deze onderzochte locaties bevindt zich in de Haarlemmermeer. Bij de doorzoekingen onder leiding van het Openbaar Ministerie werd onder andere inzet gepleegd door drugs- en geldhonden, diverse specialisten van de politie, FIOD, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en de gemeente Haarlemmermeer.

Witwassen en deelname aan een criminele organisatie
De verdachte in dit onderzoek, een 37-jarige inwoner van Rijsenhout, verblijft momenteel in het buitenland. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en grootschalig witwassen door het oprichten van bedrijven, het gebruik van katvangers en het investeren in onroerend goed.

Bestuurlijke sluiting van panden
In het onderzoek werkten politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, FIOD en de gemeente Haarlemmermeer onder de noemer van het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland samen. Het RIEC richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen. In dit onderzoek zal de burgemeester zich beraden op het bestuurlijk sluiten van panden. Tevens wordt een Bibob-onderzoek naar een horecazaak uitgevoerd.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er in de toekomst aanhoudingen zullen worden verricht.

Cookieinstellingen